Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ugye joggal kérhetem a gyermek...

Ugye joggal kérhetem a gyermektartásdíj megemelését a bíróságon?

Figyelt kérdés
2010 ben a bíróság 10.000 Ft fix összegű gyt.állapitott meg.Az exem ezt nem fizette,sőt semmit se.Kértem a végrehajtást,ami nem járt eredménnyel.Majd kértem a megelőlegezést,amit jó sok talpalás után megállapitottak.Ahogy megtudta,hogy folyósitják 'helyette'abban a pillanatban elkezdte ő is,de nem ám a 10.000 Ft-al,hanem a 6.000 Ft-al,ami ugye az 50 %-a a megállapitott összegnek.Ez már hónapok óta így megy,és nem értem ha x összeg van megállapitva akkor ő miért küld ettől jóval kevesebbet?Nem anyagiak,ezt konkrétan tudom.
2012. febr. 26. 14:41
 1/6 A kérdező kommentje:
Bocsánat: az 50 %-át meghaladta !!
2012. febr. 26. 14:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan kérheted.Ha a bíróság 10 ezer forintot itélt meg az a fix összeg.Ettől kevesebbet nem küldhet.Nem értem,ezt a megelőlegezést intéző gyámhivatal nem tudja?Persze gondolom nem érdekli őket,csak nekik ne kelljen fizetni.Fordulj a bírósághoz és kérd az emelést,ha a 6 ezer forintos feladások nem emelkednek 10 ezerre.Ez valószinüleg úgy működött,hogy a gyámhivatal tájékoztatta a kötelezettet,hogy a megállapitott összegnek elég csak ha az 50%-át meghaladó összeget csengeti.Így ők mentesülnek a folyósítás alól.Ne hagyd.
2012. febr. 26. 14:52
 3/6 anonim ***** válasza:

A kérdés hogy régebben a végrehajtás miért nem járt eredménnyel. Ha nincs vagyontárgya és a fizetése papíron nem sok akkor sokat nem érsz vele!

Igazából ezek fontosak.

2012. febr. 26. 19:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem járt eredménnyel,mert nincs bejelentett munkahelye,és vagyona sem.Éppen ezért kértem a megelőlegezést,mivel nem volt behajtható.Erről értesítette a gyámügy,ahová azonnal berohant(hogy minek azt nem tudom)A 'kedves' gyámügyi előadó pedig kézségesen tájékoztatta,hogy ha a megitélt összegnek a felénél egy kicsit többet teljesít,akkor leállitják a gyereknek folyósitott pénzt a 10.000 Ft-ot.Így is tett.hazafelé bement egy postára,és feladott 6.000 Ft-ot.Ezzel a gyerekétől elvéve a fent maradt 4.000 Ft-ot.De én ebbe nem nyugszom bele,mert 10.000 Ft-ot állapított meg a bírónő.
2012. febr. 26. 23:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem kérheted de sokat nem érsz vele hisz ha nincs hivatalos jövedelme és vagyona akkor a bíróság is csak szét tudja tárni a karját és annyi.

Láthatóan nem érdekli a gyerek és te sem! Ez nem tudom miért van de lehet inkább egy másik pasit kéne keresni(nem egyszerű de érdemes megpróbálni).

2012. febr. 27. 09:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Óhhh köszi,de már évek óta nem érdekel a volt férjem.Az viszont annál jobban,hogy a gyerek után nem óhajtja fizetni a megállapitott összeget.
2012. febr. 27. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!