Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Visszamenőleg hány havi gyermektartásdíj követelhető az apától?
6 hónap
De csak akkor ítélik meg, ha az ő életkörülményeit nem rontja. Tehát ha minimálbérre van bejelentve vagy munkanélküli volt, akkor nem érdemes, mert még a perköltséget is neked kell kifizetni, ha veszítesz :-(
Ha rendes fizetése van, kell kérni bíróság általi letiltást a fizetéséből, akkor a munkáltatója egyenesen neked utal.
ma 11:05
Nagyon nem jól tudod.
Munkanélküli vagy minimálbér esetében is kell fizetni gyerektartást.Tudom,mert amikor mi váltunk a bíró így határozta meg a gyerektartás összegét( a férjem 400.000 forintos fizetését feladva kilépett,és munkanélküli segélyre ment,hogy ne kelljen fizetnie,persze feketén dolgozott továbbra is a cégnél)
1 gyermek esetében az apa fizetésének 20%-a vagy a mindenkori minimálbér 20%-a a gyerektartás összege.
Így a munkanélküli segélyéből is levontak 9000 forint gyerektartást.
11:18-as!
Amikor segélyen volt én is kaptam a segélyéből 9-10 ezret, de a külömbözetet nem kaptam meg a mai napig. Segély alatt 12 ezer volt mérsékelve a gyt. Amúgy a nettó 20%-a, de minimum 17300 ft van megállapítva.
Tudom, hogy le LEHET, de a bíróság nem minden esetben dönt így.
Férjem sem fizet gyerektartást, minimálbérre van bejelentve, és a bíróság első fokon NEM tiltatta le a fizetéséből :-( Most fellebbezek.
Az, hogy mi van leírva, egy dolog, meg hogy hogy kellene meg lehetne, az egy dolog.
De gondolom itt mindenki elvált és ilyen helyzetben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!