Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van minimumösszeg, ami alatt...

Van minimumösszeg, ami alatt nem jegyez be az ingatlanra jelzálogot a Földhivatal? Vagy mondjuk már 8E Ft-os tartozást is bejegyeztethetnek egy ingatlanra jelzálogként?

Figyelt kérdés

2012. jún. 16. 11:48
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszi. Ezt a menetet tudom. De van minimumösszeg?:):)

Benyújtja. És akármennyi is az, a Földhivatal siman bejegyzi?

2012. jún. 16. 21:41
 12/17 szekhely com ***** válasza:

Ha nem fizeted ki, akkor bejegyezhető a jelzálogjog az ingatlanra. Ennek azonban súlyos költségei vannak, amit színtén "ráírnak" a lakásra. És ha nem fizetsz akkor a következőt is. Nem is hiszed, hogy milyen gyorsan felfutnak a költségek több százezer, akár millió forintra. Gondolj bele a következő eljárást akár a következő 8 eFt-ra is el lehet kezdeni.

Nem bántani akarlak, de úgy gondolom, ha nincs pénzed a közös költség megfizetésére, akkor inkább a lehetőséágeidhez mért kisebb lakásba kellene költöznöd.

2012. jún. 17. 09:47
 13/17 A kérdező kommentje:

Tul hosszutavu megoldasokat mondasz, amiket en is ismerek, és ami nem illik a mostani helyzetemre, tenyleg konkretan csak az erdekel, amit kerdeztem.

Eleg tajekozottnak tunsz, tehat nem tudsz also osszeghatarrol a Foldhivatalnal?

(Lehetosegeim a havi 22800 Ft, ami kajara sem eleg, ugyhogy semekkora lakast sem tudnek most fenntartani, egy lakasscsere meg amugy is tobb evig tarto projekt, abbol nem lenne 1-2 heten belul kifizetheto penz. De tenyleg nem akarok tobbet OFFTOPIC javaslatokra valaszolgatni, csak egy dolgot kerdeztem, az az egy olyan kerdes van bennem, amire nem tudom a valaszt.)

2012. jún. 17. 23:38
 14/17 anonim ***** válasza:

Próbálj meg egyezkedni velük valahogy. Gondolom, ez a 8 ezer Ft egyhavi költség. Mondd el, sőt írd le egy szép, szívhez szóló levélben, hogy a szociális helyzetedre való tekintettel haladékot kérsz a kk befizetése alól. És hogy amint találsz munkát, dupla összegben törleszted vagy ilyesmi.

Elég nagy szemétség, hogy ilyen kis összegnél szívóznak, máshol évekig nem fizet az ember, mire kitalálják, hogy be kéne hajtani.

2012. jún. 20. 01:30
 15/17 anonim ***** válasza:

Nincs.

Ha valaki kifizeti a bejegyzés 13600 forintos díját, akkor akár 1 forintot is ráterhelhet az ingatlanra.

Ez a lényegi válasz.

2012. jún. 20. 08:28
 16/17 A kérdező kommentje:

Koszi. Olvashato is ez valahol?

A Földhivatal honlapjan nem latom.

2012. jún. 20. 19:59
 17/17 szekhely com ***** válasza:
Ez a végrehajtásról szóló törvényben lenne, de nincs benne, mert nincs alsó határ.
2012. jún. 21. 10:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!