Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A GDPR-t nem sérti meg az...

A GDPR-t nem sérti meg az alábbi céges kérdőív?

Figyelt kérdés

Egy multi cégnél melózok, ahol a vezetőm a munkáltatók kezébe nyomott egy olyan doksit, ami tartalmazta a munkavállalók nevét és beosztását. A doksi egy kifejtős kérdőív volt, ami egyrészt a vezetőről, másrészt a munkáról kérdezett (hogy mit találunk előnyösnek, hátrányosnak stb.).

Ez így nem defektes szerintetek?

ma 08:21
 1/8 anonim ***** válasza:
28%
Nem.
ma 08:22
 2/8 anonim ***** válasza:
28%
Nem.
ma 08:37
 3/8 anonim ***** válasza:
44%
Megkérdezik a melósokat, hogy mit lehetne jobban csinálni? Szerintem te vagy defektes.
ma 08:45
 4/8 anonim ***** válasza:
68%

Az ilyen kérdőíveket anonim lehet kitölteni. Ha rajta van a név, akkor visszakereshető miden válasz, ami arra ösztönzi a kitöltőt, hogy ne válaszoljon őszintén.

Nem biztos, hogy GDPR. Attól függ, hogy utána mire használják, hogyan tárolják, stb. Ja és kell rajta lenni valaminek, hogy hozzájárulsz az adatait használatához, mivel nem anonim a kérdőív. Ha ez rajta van, akkor a szabályoknak megfelel.

Viszont a kérdőíves felmérés szabályainak nem felel meg.

ma 08:52
 5/8 anonim ***** válasza:
44%
Ha jól értem, és a neveteket vállalva kell kitölteni, akkor azért elég necces. Főleg ha utána még ki is rúgják azt, aki negatív véleményt fogalmaz meg. Persze következménye semmiképpen nem lesz, hiszen Magyarországon a munkáltatók bármit megtehetnek következmények nélkül, a dolgozó embernek pedig két joga van: robotolni és kussolni.
ma 08:54
 6/8 A kérdező kommentje:

4 és 5-ös:

Semmilyen "adat-tájékoztató" nem volt hozzácsatolva. Csupán a kérdések voltak rajta + a nevünk és a beosztásunk.

ma 08:59
 7/8 anonim ***** válasza:
81%

6: Én nem tölteném ki, vagy beírnám a sablon, elvárt válaszokat. De nem szeretném, hogy utána ezzel cseszegessenek, hogy mit válaszoltam.

Viszont nyilván ilyenért nem jelenteném fel sehol.

Ha normális hely, akkor az is lehet, hogy nem rosszindulatúságból csinálták így, hanem egyszerűen csak ennyire nem értenek hozzá.

ma 09:02
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem teljesen értem a kérdést, az, hogy ütközik-e GDPR-ral az ott kezdődik, hogy egyedi azonosítással (pl. neved megadásával) kell-e kitöltened a kérdőívet, vagy anélkül. Az, hogy a kérdőívben miről kérdeznek, annak nincs köze a GDPR-hoz, az az adatkezelésre vonatkozik és nem a tartalomra.

Egyébként az ilyen kérdőívek 90% technikailag nem szokott megfelelni, mert ha a legnagyobb jóindulattal is csinálják, általában elfelejtenek hozzátenni egy adatvédelmi tájékoztatót és utána egy adatvédelmi nyilatkozatot, amit a kitöltőknek el kell fogadniuk.

ma 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!