Van minimumösszeg, ami alatt nem jegyez be az ingatlanra jelzálogot a Földhivatal? Vagy mondjuk már 8E Ft-os tartozást is bejegyeztethetnek egy ingatlanra jelzálogként?
Figyelt kérdés
2012. jún. 16. 11:48
1/17 anonim válasza:
Nem tudok róla, hogy létezne akármilyen minimumösszeg.
2/17 anonim válasza:
Szerintem sincs de a bejegyzésnek lehetnek költségei és akkor 8 ezerért nem biztos hogy megéri
3/17 A kérdező kommentje:
Hát ez az. Most ha valaki be akar hajtani rajtam X E Ft-ot, miert nem az ingóságokkal próbálkozik először?
2012. jún. 16. 16:41
4/17 anonim válasza:
A végrehajtás először a pénzt, értékpapírokat célozza, aztán az ingóságot és csak végül az ingatlanokat. Feltételezem történt kísérlet az előbbiek megszerzésére, csak nem volt sikeres és ezért haladtak tovább.
5/17 A kérdező kommentje:
Nem történt, rögtön jelzálogot akarnak.
2012. jún. 16. 19:52
6/17 anonim válasza:
Milyen tartozásod volt? Végrehajtási eljárás is zajlik? Ha a földhivatalnak tartozol valamilyen illetékkel akkor csinálják ezt.
7/17 A kérdező kommentje:
Nem, közös költség.
2012. jún. 16. 20:06
8/17 anonim válasza:
Az elég "nevetséges". A legegyszerűbb az, hogy kifizeted a tartozást és kéred, hogy vegyék le a jelzálogjogot. Ajánlom, hogy a tartozás kiegyenlítését bizonyító iratot te magad vidd a hivatalba, általában a másik fél nem szokta elsietni.
9/17 A kérdező kommentje:
Még nem jegyezték be, azért kérdezem, hogy bejegyeztethetik-e. Kifizetni nem tudom.
2012. jún. 16. 20:28
10/17 anonim válasza:
Jaaa, akkor félreértelmeztem, azt hittem már van jelzálogjog.
Ha tartozásod van valaki felé, akkor élhet fizetési meghagyással, illetve ha az nem sikeres akkor perelhet. Ilyen kis összegnél nem fog senki pert indítani.
Azonban a közös képviselő benyújthat jelzálogjog bejegyzése iránti kérelmet...
Nem írnám le részletesen, itt megtalálod érthetően leírva: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!