Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi számít prostitúció elősegít...

Mi számít prostitúció elősegítésének?

Figyelt kérdés

A törvény szerint ugyanis: Btk. 201. § Prostitúció elősegítése, aki ...

épületet vagy egyéb helyet prostitúció céljára másnak a rendelkezésére bocsát, ... annak működéséhez anyagi eszközöket szolgáltat,...

Namármost mi van akkor ha egy szállodai szobát, vagy magánszállást ilyen célra vesznek igénybe? Illetve kérdés az is, hogy ki bocsátja rendelkezésre a szállást? Az az üzemeltető, akinél megszállnak és aki előre leírja az ismertető anyagaiban, hogy tilos nála ilyen, vagy a közvetítő platform (bookingpontcom, airbnb, szallasponthu, stb.), aki nem foglalkozva ezzel kiközvetíti a szállást és ehhez a rendszerét anyagi ellenszolgáltatásért rendelkezésre bocsátja?

Hogyan kell értelmezni a törvényt és ki büntethető? Mi van, ha a hotel nem is tud róla, hogy aki kivette a szobát, az milyen célból vette ki? Mi van, ha a közvetítő viszont tud róla, mert jelezve lett számára a probléma és sok esetben maguk a személyek is?

ma 19:47
 1/5 anonim ***** válasza:
72%

Annyira azért nagyon nem értem, mi az zavart okoz.

“ Mi van, ha a hotel nem is tud róla, hogy aki kivette a szobát, az milyen célból vette ki?”

Igen. Ez a lényeg. Én kiadok egy fiatal lánynak egy albérletet és ennyit tudok, hogy lakni szeretne ott. Ő eközben az én tudtom nélkül prostitúciós tevékenységet végez, akkor nem követek el semmit.

Ha közli, hogy neki a szoba erre a tevékenységre kell, én pedig a szobát a részére bocsátom akkor elkövetem.

Egyszerű másik példa.

A haver megkér, menjek már el és vegyek neki egy konyhakést, mert életlen minden kése. Viszek neki ő pedig azzal a késsel 3 nap múlva leszúrja a feleségét. Ebben a példában semmit nem követtem el.

Ha a haver szól, hogy megakarja ölni a feleségét, ehhez vigyek már neki egy kést, ha megteszi rögtön bűnsegéd vagyok.

Ugyan ez a helyzet az általad feltett kérdésben, számít a kiadás oka. Ha nem tud az okról, nem követi el.

ma 20:13
 2/5 A kérdező kommentje:

És mi van, ha a recepciós a szállodában felismeri a helyi prostit? Akkor ugye tud róla, hogy milyen célból kell neki a szoba.

Illetve ugyanez a kérdés a közvetítő oldaláról is. Mi van, ha a hotel jelzi a közvetítőnek, hogy XY-t ne engedje nála foglalni, mert ilyen célból akarja igénybe venni a szállást és a közvetítő oldal ennek ellenére engedi neki foglalni a szobát?

ma 20:25
 3/5 anonim ***** válasza:
55%

“ És mi van, ha a recepciós a szállodában felismeri a helyi prostit? Akkor ugye tud róla, hogy milyen célból kell neki a szoba.”

Nem, nem tud róla. Jogilag ez egyáltalán nem bizonyítható ennyivel, hogy tudta prosti a lány. Ez megint számtalan példával cáfolható.

“ Mi van, ha a hotel jelzi a közvetítőnek, hogy XY-t ne engedje nála foglalni, mert ilyen célból akarja igénybe venni a szállást és a közvetítő oldal ennek ellenére engedi neki foglalni a szobát?”

Szerintem ezt a kérdést nem teljesen jól tetted fel. Hiszen ha a hotel tud róla, hogy XY a hotel szabályzatát megszegve akarja egyik szobájukat igénybe venni, akkor egyszerűen törli a foglalást. Hiszen a közvetítő oldal csak elősegíti a foglalást, a hotel törölheti ezt ilyen esetbe gond nélkül.

ma 20:33
 4/5 anonim ***** válasza:
72%
Alapvetően azt nézi a bíróság, hogy keletkezet-e belőle anyagi haszon és ha igen, mennyire rendszeresen.
ma 20:50
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"És mi van, ha a recepciós a szállodában felismeri a helyi prostit? Akkor ugye tud róla, hogy milyen célból kell neki a szoba."

Mégis miből tudná? Ha meg kőműves veszi ki a szobát, feltételezhető hogy válaszfalat akar húzni a szoba közepén? :D

ma 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!