Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Indokolt a névváltoztatásom?

Indokolt a névváltoztatásom?

Figyelt kérdés
Szeretném megváltoztatni a vezeték, és keresztnevemet. Az indoklás az lenne, hogy a vezetéknevem kellemetlen. Nem veszélyes, de nagyon sokat piszkáltak vele fiatalabb koromban, és ez kihat a mai napig az önbizalmamra (nem tudok magabiztosan bemutatkozni). Illetve az édesapámmal való rossz kapcsolatom miatt. Szeretnék egy semleges nevet felvenni (tehát nem édesanyámét például). Ez elég indok szerintetek?
2012. jún. 7. 23:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
48%
Van az iwiwen olyan név hogy "kőnigsegg" ez milyen már :) ?
2012. jún. 8. 14:21
 12/12 anonim válasza:

Soha nincs jó, vagy rossz indok. Minden esetben olyan 50% az esélyed, ha a családi neved is megakarod változtatni. Én csak a családi nevemet változtattam meg, és a felajánlott 5 sorba, kb. 15 sornyi szöveget írtam, olyan összesűrített írást azóta sem sikerült írnom. :)

Lehet kellemetlen, de némi betekintést érdemes adni az ügyintézőnek, hogy miért jutottál oda, hogy így cselekedj.

Az életedre kiható dolgokat érdemes bele írni, de ne siránkozásnak hangozzon, inkább tényszerűnek. Egy sor legyen benne, ha a családi neved is megváltozik, mert e nélkül azonnal elutasítják:

"A büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy az általam választott név nem sérti senki jogát, jogos érdekét"

2012. jún. 12. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!