Van olyan jogszabály, melynek értelmében indokolt esetben felfüggeszthető a gyermektartásdíj fizetése?
Gyermektartás esetén "A szülő a saját szükséges tartásának rovására is köteles megosztani kiskorú gyermekével azt, ami közös eltartásukra rendelkezésre áll." vagyis nem lehet megszüntetni, akár szabadságvesztés is kiszabható aki tartási kötelezettségének nem tesz eleget.
Rokontartásnál "Nem köteles mást eltartani, aki ezáltal a saját szükséges tartását veszélyeztetné."
És ha az apa részéről semmilyen összeg nem áll rendelkezésre? A semmiből mennyit fizessek?
Sem én, sem a bíróság nem kötelezheti a páromat hogy helyettem fizesse a gy.t-t. Engem is éppen hogy el tud tartani.
Elindítottam a mérséklési pert. 2 hét múlva lesz a tárgyalás. Remélem csökkentik a min.összeget 17300 ról 10e-re. Tudom hogy a bíróság a két félnél azt vizsgálja hogy az elmúlt időszakban beállt-e jelentős változás a jövedelmében.
Nekem megszűnt minden jövedelmem, az exnejem pedig dolgozik pár hónapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!