Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Facebook feljelentés, hogyan...

Facebook feljelentés, hogyan is működik ez?

Figyelt kérdés

Pacsi mindenkinek! Van egy facebook oldalam, amin pár tízezer felhasználó van (lájkoló és követő). Ha én olyan hírt írok ki az oldalra, ami pl. hamis, azaz kamu, akkor a sértett személy milyen jogi lépéseket tehet ez irányban?

Tehát feljelentés, mint a "jó hír megrontása"?

Egy másik dolog: A mai napon kaptam e-mailt (az oldalam e-mail címére) egy játékszervertől, hogy a tegnapi napon kiírt hírem valótlan és törüljem le, viszont valós!

Most mit tegyek? Írjak nekik vissza egy jogilag fogalmazott választ, vagy törüljem le azt a hírt (ami nem kamu)!

2012. máj. 29. 15:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
amennyiben biztos hogy nem kamu fent hagyhatod, persze tehetnek lépéseket rágalmazásért de ha valóban igaz akkor nincs mit tenniük..
2012. máj. 29. 16:15
 2/12 anonim ***** válasza:

Rágalmazás / becsületsértés jöhet szóba, Btk. v. akár szabs. tv. alapján, továbbá a Ptk. is védi a személyek jó hírnevét, személyhez fűződő jogait. Tehát valótlant ne írj ki, sőt, valóst se írj, ha elferdítve mutat be valamit, mert azt is tiltja a törvény.

A játékszerver megkeresése a Te esetedben nem kötelez semmire. Majd döntenek, hogy tesznek-e feljelentést. Illetve valószínűleg a facebook moderátoraitól is kérték a posztod eltávolítását.

Arra vigyázz, hogy ha az adatlapod/idővonalad nem pontos, pl. "nem valós személy" vagy "üzletet, vállalkozást képvisel", akkor a dolog gyökere, tehát Te magad is kiírtható vagy a facebook világából.

Nekem már 2 adatlapomat törölték, pusztán amiatt, mert fiatal piccsákat jelölgettem.

2012. máj. 29. 16:20
 3/12 anonim ***** válasza:
Inkább hozz létre egy külön hírportált és ott jelentesd meg a híreket és arra hivatkozva másold be a facebookra. Szerintem így csak a hírportált jelenthetik fel és elkerülöd a kockázatot, hogy törlik a facebook oldaladat.
2012. máj. 29. 16:28
 4/12 anonim ***** válasza:

" Ha én olyan hírt írok ki az oldalra, ami pl. hamis, azaz kamu, akkor a sértett személy milyen jogi lépéseket tehet ez irányban? "

Semmilyeneket. Tömören lecummanthat.

2012. máj. 29. 16:31
 5/12 anonim ***** válasza:

én a helyedben nem szórakoznék ezzel,mert ez becsületsértés.

pár napja cikkeztek erröl,hogy ezert börtön is jarhat.

2012. máj. 29. 16:48
 6/12 A kérdező kommentje:
Már készül a hírportál, csak várnom kell a .hu domainért. Tehát ne válaszoljak erre a "Felszólításr"?
2012. máj. 29. 17:04
 7/12 A kérdező kommentje:
*"Felszólításra"
2012. máj. 29. 17:05
 8/12 anonim ***** válasza:

Egy-két hét múlva írd meg nekik, hogy természetesen intézkedsz az ügyben. Mire újra írnak, elkészül a hírportál.

De nem linkeled be a hírt, hogy mi is lássuk?

2012. máj. 29. 17:15
 9/12 A kérdező kommentje:

Már több forrásból is hallottam ezt a hírt és úgy néz ki, hogy már biztos! A *** anyagi okok miatt meg fog szünni! Most indítottak Szerver2-t és anyagilag becsődöltek. Nincs annyi bevételük a SÉ-ből, amennyiből egyenesre tudnának állni. Nem nagyon fogják ezt híresztelni, hanem az egyik napról a másikra fog bezárni, hogy ne lépjenek le a játékosok, hanem az utolsó pecig fizessék a SÉ-t. Tehát már csak addig fog működni a ***, amig annyian vesznek SÉ-t, hogy kiegyenlítődjön a számlájuk legalább 0-ra!

***- a szerver neve

2012. máj. 29. 17:49
 10/12 anonim ***** válasza:

Tanulmányozd ezt, görgesd a "Jogsértések bejelentése" fejezethez:

[link]

2012. máj. 30. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!