Édesanyám elhunyt és Apán azzal fenyeget minket hogy kirak a házból! Mi a 3 nagyobb testvér elmúltunk 18 évesek és van egy 14 öcsénk is Nővérünk! Lényeg hogy van e tulajdon részünk e a házba?
Lényeg az hogy mikor épült ez a családi ház akkor Édes anyánk és apánk már házasok voltak és már meg volt akkor a 3 testvérem! Mikor épült a ház velem volt anyukám terhes! Lényegében közös lenne akkor a tulajdon nem?
A Polgármesteri Hivatalba és a Földhivatalnál azt mondták nincs tulajdonunk! De viszont a földhivatalba meg 100% apánk részére van írva a tulajdon! De mondom anyukám és apánk már jóval a ház építés előtt már házasok voltak és már 3 gyerkőc is megvolt! Édes anyukám elhunyt 2 éve és kb 23-25 éve házasok voltak! Legidősebb tesóm 29 éves! Lényeg az hogy van e nekünk tulajdon részünk Édes anyukám halála után vagy sem!
egy rakat rossz válasz egymás hegyén-hátán
a 16.-os-ban írsz egy fontos dolgot:
"Hagyatéki tárgyalás már megvolt mivel 2 éve hunyt már Édes anyánk!De ott megint mást írnak mert ott azt írják hogy van tulajdonunk!"
a közjegyző azt írta, hogy van tulajdonjogotok????
akkor a ti felelősségetek, dolgotok, hogy bebattyogtok a Földhivatalba (fénymásolat visztek) szépen átvetetitek,
és beadjátok a papírotokat.
A közjegyzői végzés alapján a Földhivatal köteles bevezetni a tulajdoni lapra a tulajdonrészeteket.
Az már más kérdés, hogyha apukádnak haszonélvezeti joga van, az erősebb.
Tehát még akkor is kirakhat (más kérdés, ha nem 100-as, és ezt lobogtatjátok, akkor megvezethetitek, csak nehogy használja azt a fejszét!!!)
Kirajhat, albérletbe adhatja, szóval élvezheti az ingatlan hasznait.
Ez élete végéig tart, mint írod, anyukád se máshogy, se sehogy nem végrendelkezett.
Az meg, hogy anyukának nem volt a nevén, az mindegy, családjogi tv alapján, közös szerzés, természetes, hogy a leszármazói örökölnek)
Ha nem boldogulsz a földhivatallal (az irat ne vesszen el!!!), akkor irány a közjegyző!
Sok sikert.
Egyébként a közjegyzőnek hivatalból meg kellett volna küldenie a jogerős hagyatékátadó végzést a földhivatalnak, hogy bejegyezzék a tulajdonjogotokat.
Ettől függetlenül - mivel a ti érdeketek - nyilván a ti felelősségetek lett volna ennek utána járni, és elintézni, ha ő ezt nem tette meg.
Most annyit tehetsz, - mivel itt ezt valaki nagyon jól írta, hogy a tulajdonjogi igény sosem évül el -, hogy fogod a jogerős hagyatékátadó végzést, szépen besétálsz vele a földhivatalba, ott majd segítenek kitölteni hozzá egy kérelmet, és kéred, hogy jegyezzék be a tulajdonjogotokat.
(Egyébként honnan tudod, hogy ott nincs bejegyezve, megnézted?)
sajnos én sem vagyok otthon a jogi témában, de ahogy olvastam a korábbi írásokat az alapján nem sok mindent értek el ha szereztek tulajdonjogot
inkább csak agressziót váltana ki apátokból, szóval szerintem inkább próbáljatok a lelkére hatni (minden embernek van)
és tudom most azt gondolhatod, hogy mit pofázik egy vadidegen aki semmit sem tud arról, hogy ti min mentetek át
igazad van nem tudok semmit, de sok dolgot tapasztaltam már életemben még ha ugyan én is csak 90-es vagyok
biztos lehet tenni valamit, felénk élt egy család az apa nem volt 100-as (elnézést igyekszek nem megbántani senkit) de egészségével nem volt gond ha találkozott vele az ember megtudta egyből mondani hogy valami nincs rendben vele
eltartani eltudta magát, de időnként értelmetlen dolgokat csinált és egyre többször lett agresszív az évek során
a saját idős apját télen kivitte az erdőbe és ott hagyta meghalni, az öreg nem tudott járni
a kocsmában részegen el is mondta pár embernek h mit tett
hogy ez tényleg így volt-e nem tudom, csak hallottam
viszont én kinéztem belőle
a lényeg: rá néhány évre elmegyógyintézetbe került és nem tudok semmi olyasmiről, hogy vér folyt volna
szóval mindenképpen bíróságon utána kéne érdeklődni, hogy milyen lehetőségek vannak
viszont ő is ember még ha az elméje beteg is, tudom nem egyszerű dolog, de próbáljatok a lelkére hatni
az meg, hogy véget vess az életének egy nagyon rossz ötlet
tönkre teszed magad, még ha azt is gondolod hogy megéri feláldozni magad a testvéreidért ne!
biztos, hogy van más megoldás csak meg kell találni
Nem irigyellek titeket sem. Én már 9 évesen ki akartam nyírni a fateromat, de szerencsére még időben elköltöztünk anyámékkal. Ha nem így lett volna, már biztos halott lenne :D
Csodállak titeket, hogy ennyi erőtök van együtt élni egy ilyen emberrel, vagy szánlak, hogy ennyire ostobák vagytok?. Lehet, csak az én félelmem beszél most belőlem. Nem bántásként mondom. Én megzakkanok a lelki terrortól.
Ha kiderül, hogy van tulajdonjogotok, akkor élhetőbb lesz a helyzet? Faterotok lehet kitalálna valami mást, hogy az idegeitekre menjen. Ha össze tudnátok fogni testvérek, biztosan többre mennétek, mintsem hogy azért a tudatért küzdjetek ,hogy "ez a mi házunk is". Az élet nem könnyű, de tele van lehetőséggel, csak fel kell ismerni. Szerintem.
Kívánom, hogy minden jól alakuljon!
Valóban a tulajdonos/ok eladhatja/ják a tulajdonukat.Ez így van,csak egy haszonélvezettel terhelt ingatlant, a mai világban nagyon nehéz eladni.
A fatert meg kötelezni nem lehet arra,hogy a tulajdonjogot vegye meg,ilyen nincs.Ezt valszeg félreértetted.A hitel dolog az szintén göröngyös út a boldoguláshoz,mivel a bankok rettentően megszigorították a hitelfelvételt.Elsősorban a munkahely alapvető követelmény,aztán vizsgálják a hitelképességet is.Egy 100 ezer forintos fizetéssel nem lehet oda menni,de még 130-al sem,mert erre manapság nagyobb összegű hitelt nem adnak,ami egy ház/lakás vásárlásra elég lenne.Szóval alaposan nézzetek körül a törvények tengerében,mert nagy szükség lesz rá, ahogy elnézem.
nem kell bedőlni apádnak, csak úgy nem vitetheti el a kisöcsédet.
a szabály az, hogy a gyereket, ha nincs fenyegetve, akkor a családban kell tartani.
Az is a családja, ha valamelyik nagykorú testvére örökbe veszi, vagy a gyámja lesz. Tehát apádnak megszüntetik a szülői felügyeleti jogát.
Ehhez azért el kéne tartania magát, + a kisöcsit annak a nagytestvérnek.
Nem fogod tudni eladni az apád által lakott házban a saját tulajdonrészeteket.
Lakottan felét éri az ingatlan, mint érné különben, na de ki akar egy ilyen lakótársat ???!!! Senki.
A bíróság kötelezheti a közös tulajdon megszüntetésére, árulhatjátok az egész házat is, de annyira nem mozog a piac, kérdés, ki venné meg (meg hogy hol van, mennyit ér, mennyit kértek érte) Sok-sok kérdés....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!