Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit jelent számotokra, hogy...

Mit jelent számotokra, hogy magyar állampolgárok vagytok/lehettek?

Figyelt kérdés
Bele tudtok gondolni a hontalanság állapotába, milen lehet? A jogi lehetőségek biztonságérzetet adnak?
2009. jún. 29. 09:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
51%

12:06

Én hazafinak tartom magam, de vak nem vagyok, látom, hogy most pillanatnyilag egy nagy sz@rkupac közepén ülök és hozzák az újabb adagot. Én szeretnék itt élni, szeretném szeretni ezt a hazát/népet, de ha megpróbálom ezt kimutatni, megvernek a cigányok, megyek börtönbe és rámnyomják a rasszista/náci/fasiszta stb bélyeget mikor semmit se követtem el.

10:58 voltam

2009. jún. 29. 12:24
 12/20 anonim ***** válasza:
83%

"Szerte nézett s nem lelé

Honját e hazában"

Magyarnak születtem. Magyarul gondolkodom. Tisztelem és szeretem e hazát, mely életet adott nekem. Magyar vagyok.

És magyar állampolgár is vagyok.

Magyar állampolgár bárki lehet mögöttes érzés nélkül. Ennek a többletnek a hiánya mutatkozik meg az összefogás hiányában.

Pl. ha mindenki kisebbségi kettős identitástudatúak lenne össze tudnánk fogni. Szeretném érezni, hogy mindenki, aki itt él e hazában, az elsősorban magyar.

Összefoghatnánk. Élhetnénk a jogainkkal. Létrehozhatnánk egy jól működő államszervezetet.

Számomra a magyar állampolgárság kihasználatlan lehetőségeket jelent.

2009. jún. 29. 13:25
 13/20 anonim ***** válasza:
86%
* ha minden kisebbségi kettős identitástudatú lenne össze tudnánk fogni
2009. jún. 29. 13:27
 14/20 A kérdező kommentje:

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!

Ismerek olyan embert akit "idepottyantott a gólya", illetve az anyja itt szült a világra, viszont aki nem magyar állampolgár. Anyja a kórházban hagyta, és elment. A gyermekét olyan állampolgárnak kell tekinteni itt mint őt, de a származási állama évek óta nem válaszol, hogy elismeri-e és elviszi-e, vagy mi legyen vele. Magyarország várja a választ és nem nyílvánithatja hontalannak, hogy aztán befogadhatná az állampolgárai közé, viszont szépen felneveli és ha 18 éves lesz akkor ez a kötelessége megszűnik. A gyerek akkor ott áll, felnőttként már, egymagában pénz nélkül, munka nélkül, és főleg iratok nélkül. Nem lesz joga ahhoz, amihez a magyar állampolgárnak van, a származási országába meg nem mehet, mert oda nincs útlevele, és az "anyanyelvét" sem beszéli.

Ez az ismerősöm teljes mélységében tudja mi az állampolgárság, jogilag és gyakorlatilag.

2009. jún. 29. 14:40
 15/20 anonim ***** válasza:
35%

Mára semmit, most szégyen egy ilyen népséghez tartozni. Én már nem vallom magam magyarnak, mert a magyar szó összeforrott a cigánnyal, a csalóval, a bűnözővel és a korrupcióval.

Pedig engem úgy neveltek, hogy a haza a legfontosabb, csak miután felnőttem rájöttem, hogy itt már nincs haza. Amint lediplomázok itthagyom ezt a koszfészket örökre és nem fog fájni érte a szívem. (maximum a Balatonért)

2009. jún. 29. 17:11
 16/20 anonim ***** válasza:
59%
Azt, hogy egy határontúli magyar megkapta az állampolgárságot és így felveszik egy munkahelyre engem meg nem holott én évtizedek óta magyar állampolgár vok.
2009. jún. 29. 17:50
 17/20 A kérdező kommentje:
Aki miatt kiirtam a kérdést, még gyerek, és itt él. Nem tehet arról, hogy az anyja nem magyar állampolgár,és itt Magyarországon szülte meg őt és azután elment! Az anyja országa pedig, vele,mint gyermekkorú állampolgárával nem törődik. Igy nem lehet magyar sem, és az anyja állampolgársága szerinti országnak sem polgára, mert ott nincs bejegyezve és nem is hontalan, mert itt nálunk az anyja állampolgársága után, őt is annak az országnak a polgárának kell tekinteni.
2009. jún. 29. 19:56
 18/20 anonim ***** válasza:
92%
Magyarnak lenni egyedül azért rossz, mert nyavalygó, vinnyogó, panaszkodó idiótákkal vagyok itt körülvéve, akik fülsértő és szánalmas módon folyton nyomorról meg szegénységről beszélnek egy OECD-tagállamban, vagyis olyan országban, amit a világ négyötöde irigyel. Bizonyított tény, hogy rengeteg szegényebb ország van, ahol kevesebbet nyivákolnak az emberek. A nyávogógépeknek elsősorban a saját személyisége problémás, önmagukkal elégedetlenek, de jellemhibájuk folytán az "országra" kenik a tehetetlenségükért a felelősséget. Mi sem egyszerűbb, mint rosszkedvünkért az országot vádolni ahelyett, hogy megfontolnánk, okosan élünk-e. A nyávogók akkor is nyávognának, ha ez lenne a világ leggazdagabb országa. Akkor arról sírnának, hogy ez milyen meleg, esős, lapos, dimbes-dombos ország, bezzeg Svájc hegyesebb, bezzeg Izland húvösebb, bezzeg Guinea melegebb, bezzeg Bangladesh esősebb, itt a legrosszabb.
2009. jún. 30. 00:38
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Kettős állampolgár vagyok. Nekem azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy nem lakom Magyarországon nagyon rég, még mindig valami odaköt. Megtehettem volna, hogy lemondok róla, de minek? Jó dolog magyarnak lenni külföldön, mert elég különleges dolognak tartják, nem mindennap futnak össze magyarral. Sok dologra büszke vagyok, sok dologra nem, ez nem fekete-fehér. Magyarország nem nagyon szegény, viszonyítás kérdése. Akkor értékelnék az emberek, amijük van, ha már nem lenne. Én magam részéről szerencsésnek tartom magam, hogy nem Afrikában, Ázsiában, Dél-Amerikában vagy a Közel Keleten születtem.
2009. jún. 30. 05:29
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

00.38 "Magyarnak lenni egyedül azért rossz" TELITALÁLAT!

Amúgy én is szeretek magyar lenni, a magyar állampolgárságom a nemzetiségemet jelenti, a drága anyámat és apámat, a családom, a szép vidéki nyári estéket, a nyelvemet, azt hogy Angliában piros-fehér-zöld volt a hajamba fonva márc.15-én, azt, hogy engem még nem vertek meg a cigányok, azt, hogy én is adózok, és a munkanélküliek segélyét fizetik a az adómból, de leszarom, mert ha nekem nincs munkám, akkor az enyémet fogják, azt hogy ránézek az emberek többségére, a lépcsőházi szomszédomra, akire ráköszönök, de nem köszön vissza, a dugóban dudáló autósra, aki ráül a dudájára és közben k***aanyázik, mert tudja, hogy ettől jobb lesz, a panaszkodó emberekre, akik szidják milyen szemetes Budapest és elhajigálják a csikket, mikor 50 cm-re van a kuka, azt, hogy tudom, hogy csak rajtunk múlik, hogy milyen országban élünk.

2009. júl. 1. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!