Elhiszi valaki, hogy Elvis Presley 1957-ben egy segélykoncerten a magyar állampolgárok megsegítése érdekében kampányolt? Miért csak 21 évvel a rendszerváltás után hallottunk először erről a hőstettről?
Gondolom igen.
Mert eddig senkit nem érdekelt és most megint átestünk aló túlsó oldalára. (lásd: térelnevezés)
Én már ezelőtt 5-6 évvel is hallottam róla. Énekelt is egy olyan dalt, amit direkt a magyaroknak szánt.
Azért szerintem nagy szó, hogy amikor Amerika ránk se bagózott, egy "szupersztár" valahol felfigyelt a magyarok helyzetére és segélykoncertet adott.
Nem elhiszem, hanem tudom.
"Szabad Európán" később is elég sokszor elmondta a Cseke László.
55
Nézd, ez a "teret elnevezni róla" dolog...Igen, tényleg, Gróf Eszterházy Jánosról előbb kéne elnevezni, de pl ameddig van "ötéves terv" utca, sőt, egy csomó olyan emberről van elnevezve utca, akinek a történelmi tevékenysége nem volt annyira jelentős, hogy ez indokolt legyen, addig egy Elvis... ha nem is tér, de utca indokolt lehet.
Még mindig van Stromfeld Aurél utca, Hollós Korvin Lajos és Madzsar, Lukács György utca, Szabó Ervin tér, Ságvári Endre utca. Kész csoda, hogy nincs Rákosi tér!
A lakók ragaszkodnak a névhez, akkor miért ne lehetne Elvis tér?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!