Elhiszi valaki, hogy Elvis Presley 1957-ben egy segélykoncerten a magyar állampolgárok megsegítése érdekében kampányolt? Miért csak 21 évvel a rendszerváltás után hallottunk először erről a hőstettről?
2011-03-04 21:45-nek:
Melyik volt ez a dal?
2011-03-04 21:46-nak:
Biztos az, hogy a Szabad Európa mindig igazat mondott? Az a társadalom ugyan demokratikus berendezkedésű volt (és az is), de a hallgatók maguk mellé állítása és meggyőzése érdekében szükség volt egy kis „kozmetikázásra”!
Ugyanez a válaszom „dublis libertas”
2011-03-04 21:46-os bejelentkezésére is. Bármi is legyen a „történelmi tény” hivatkozási alapja, mi a garancia a hitelességre? Éltél már akkor és láttad a nem létező Magyar TV-ben?
Nekem változatlanul az 1990-es fordulatot követő 21. évben történő felbukkanás a gyanús!!!
Hol lelték meg? Csak nem a „Nem publikált dakota mondások gyűjteménye”-ben?
2011-03-04 22:10-nek:
A „Néphadsereg” szó megítélése (elitélése) téves! Először az 1948-49-es Szabadságharc idején jelent meg ez a definíció!!!
2011-03-04 22:17-nek: IKKA csomagok valóban jöttek, de azok nem olyanok voltak, mint egy természeti katasztrófa áldozatainak összeállított adomány, amit a helyszínen szétosztanak. (Vagy többnyire elsikkasztanak . az olyan társadalmi berendezkedésű országokban.)
Az IKKA csomag névre szóló és igen csak célirányos volt. Az elnyomó rendszer megengedte, hogy a nyugaton élő rokonok, nagyon alacsonyan limitált értékben, bizonyos termékeket küldjenek magyarországi rokonaiknak, valamelyest enyhíteni az áruhiányt és a nagyon rossz közhangulatot.
Ennek semmi köze nem lehetett Presley esetleges felhívásához, mert küldeni csak az küldött, aki megengedhette magának. Nekünk például nem volt nyugati rokonunk, így az én szüleim nem kaptak „IBUSZ Külföldi Kereskedelmi Akció” azaz IKKA csomagot. (IBUSZ = Idegenforgalmi, Beszerzési, Utazási és Szállítási Részvénytársaság, amely a kiutazási lehetőségek minimális lehetősége miatt idegenforgalom és utazás helyet inkább beszerzett és szállított.)
2011-03-05 10:29-nek:
Nem mindegy, hogy mikor /nem/ volt, ha én kételkedem a hivatkozott felhívásban. Egyébként az 1957 lehetne a valószínűbb, mert a november 4-i bevonulás után az évből már két hónap sem volt hátra.
2011-03-05 11:08-nak:
Lehetne kicsit bővebben?
2011-03-05 11:44-nek
Gondolom az „így volt” az IKKA csomagra vonatkozik, a nyugati rokon küldte, legfeljebb 5 kilós csomagban az 8-10 féle engedélyezett terméket (kávé, kakaó, cigaretta mosópor, nylon harisnya.), de Elvis jótékonysági felhívására – 54 évvel az események után – Ti sem vennétek mérget!
Kedves kérdező soha nem volt nyugaton rokonunk ,mégis kaptunk a 19ker tanácsban IKKA csomagot ami amerikából jött Persze lehet hogy csak ott hivták igy de az biztos hogy ilyen néven kapták a szüleim. Gyerekkoromba sokszor hallottam tőlük hogy milyen finom kakaó kávé konzerv stb volt benne Én akkor még csak 3éves voltam ugy hogy nem emlékszem mindenre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!