Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy emberek csúfolt falka...

Ha egy emberek csúfolt falka nekem jön, beszólogat és mobillal veszi a reakcióimat, akkor én járok rosszul ha a pofájukba adagolok némi gázsprét és rendőrt hívok?

Figyelt kérdés
Vagy hasonló esetben csak mobil nélkül?

#trsr
2012. máj. 23. 19:32
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
55%
Az alkotmány a btk fölött áll és azt most módosították!Én nem azt írtam,hogy ha beszólnak vagy sértegetnek akkor leszúrhatod az embert mert az nem minősül támadásnak.Amennyiben megtámadnak tettlegesen már nem kell mérlegelned,hogy pont ugyan olyan erővel háríts mint ahogy támadnak.Tele volt vele a híradó meg az újságok.A btk meg most van módosítás alatt és ez is be fog kerülni biztosra veheted!
2012. máj. 23. 23:08
 22/24 A kérdező kommentje:

Hát azt én sem tudom mit akarnak tőlem, olyan bajkeverő csürhe mint a viccben h:

"-Mi az a 3 mondat ami elhangzik egy kocsmai verekedés előtt?

-Mi van? Mi van? Mi van?"

:D

Ugyanilyenek csak nem a kocsmában hanem az utcán vannak. Az ilyeneknek elég ha a szórakozás kedvéért csinálják.

Tényleg lehet azt akarják elérni h én üssek először.

Én akkor is rosszul járok ha nem foglalkozok vele, akkor is ha foglalkozok vele.

Biztos sok más egyedül járó emberrel is eljátsszák ezt, nem fogok a közelükben maradni h ezt kiderítsem.

--------------

Ha durvábbak lesznek akkor lehet elmegyek, de a rendőrök egy ilyen "zaklatást" komolyan vesznek ahol nem történt (még) fizikai erőszak?

Mert a rendőrség még családon belüli erőszakhoz is csak akkor megy ki ha vér folyik.

--------------

"Amennyiben megtámadnak tettlegesen már nem kell mérlegelned,hogy pont ugyan olyan erővel háríts mint ahogy támadnak."

Igen, ez a baj h meg kell várni a tettlegességet, addig nem tehetek semmit...

Pedig jobb lenne megelőzni az ilyen eseteket.

2012. máj. 23. 23:40
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

"Az alkotmány a btk fölött áll és azt most módosították!"

Igen, de az Alkotmány és az alacsonyabb szintű törvények közötti ellentmondások mérlegelése az Alkotmánybíróság jogköre, nem Gipsz Jakabé. A bíróságok a joggyakorlatot változatlanul a Btk. és a többi alacsonyabb szintű törvény alapján végzik.

Az új Btk. tervezete valóban kiterjeszti azokat az esteket, ahol az arányos védelem túllépése megengedett. A csoportos támadás például ilyen lesz.

2012. máj. 24. 06:42
 24/24 anonim válasza:
77%

ugy szallnak le rollad ha figzelembe se vesyed oket de nm csk ugy kell tenni hanem tenzleg ne erdekeljen ameddig nm bantanak , persze ha ugyvan jobb felkeszulni .

de hidd el az veszi majd el legjobban a kedvuket ha jartatjak a pofajukat es te tenyleg fel se veszed.

ha meg nem is ismered oket szemelyesen nmtudom miert erdekel ennyire

2013. márc. 31. 07:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!