Ha egy emberek csúfolt falka nekem jön, beszólogat és mobillal veszi a reakcióimat, akkor én járok rosszul ha a pofájukba adagolok némi gázsprét és rendőrt hívok?
#2: Ha egyáltalán nincs fogalmad az egészről inkább ne is írj! Direkt be is írtam a keresőbe, viszont sehol sincs olyan, hogy bárhogyan megvédheted magad. Határozat és tervezet két különböző dolog. A BTK jogos védelemmel kapcsolatos szakasza már jóideje változatlanul ugyanaz!
Gáz-, paprikasprével lehet, hogy tudnál egy ideig ártlmatlanítani pár egyént, de ha csoportosan jönnek akkor semmit se ér. Inkább indulj el egy forgalmasabb helyre ilyenkor és ne is törődj velük.
Kirabolni még nem próbáltak, csak a fentebb írt akciókat csinálták már többször, van amikor mobilra is veszik.
Ez a fura a helyzetben, h arra lenne szükségem h fizikailag is támadjanak, mert csak akkor jogos az önvédelem.
Ha rendszeresen találkozol velük akkor a szemtől szembeni konfrontációt felejtsd el. Ha valami csoda folytán a gázsprayvel ártalmatlanná is teszed őket először, másodszorra már nem menne.
Amúgy bemész a rendőrségre és elmondod, hogy mi van. Miért kéne ehhez tudnod a nevüket? Elmondod hol szoktak tanyázni a többit találják ki a rendőrök. Esetleg ha látsz valakit aki hasonló helyzetben van felveszed vele a kapcsolatot stb. Én azért azt javasolnám, hogy a nevedet ne add ki a rendőröknek sem és ha nagyon nem történik semmi többszörös panaszra próbálj egyre magasabb szinteken panaszt tenni. Jogod akad bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!