Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy emberek csúfolt falka...

Ha egy emberek csúfolt falka nekem jön, beszólogat és mobillal veszi a reakcióimat, akkor én járok rosszul ha a pofájukba adagolok némi gázsprét és rendőrt hívok?

Figyelt kérdés
Vagy hasonló esetben csak mobil nélkül?

#trsr
2012. máj. 23. 19:32
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
vagyis hogy továbbmegyek :D
2012. máj. 23. 20:05
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

#2: Ha egyáltalán nincs fogalmad az egészről inkább ne is írj! Direkt be is írtam a keresőbe, viszont sehol sincs olyan, hogy bárhogyan megvédheted magad. Határozat és tervezet két különböző dolog. A BTK jogos védelemmel kapcsolatos szakasza már jóideje változatlanul ugyanaz!

Gáz-, paprikasprével lehet, hogy tudnál egy ideig ártlmatlanítani pár egyént, de ha csoportosan jönnek akkor semmit se ér. Inkább indulj el egy forgalmasabb helyre ilyenkor és ne is törődj velük.

2012. máj. 23. 20:19
 13/24 A kérdező kommentje:
És akkor gondolom azt is ugyanígy megtehetik h mobillal veszik a műsort, bármit megtehetnek mert többen vannak, és hiába jelenteném fel személyiségi jogsértésért, kitörli a képet és annyi.
2012. máj. 23. 20:42
 14/24 A kérdező kommentje:
Amúgy ez a csoport éppen egy elég nagy forgalmas részen tanyázik, ennél forgalmasabb helyre nehezebb lenne menni, elég problémás mindig kerülgetni őket.
2012. máj. 23. 20:44
 15/24 anonim ***** válasza:
Ha sokszor csinálják, akkor jelentsd fel őket zaklatásért.
2012. máj. 23. 20:48
 16/24 A kérdező kommentje:
És azt hogyan? Odamegyek és megkérdezem a nevüket meg a lakcímüket? Vagy telefonáljak a rendőrségre h éppen zaklatnak, aztán a zaklatók lelépnek egy perc múlva, a rendőr meg odaér fél óra múlva, ha egyáltalán hajlandó foglalkozni ilyesmivel?
2012. máj. 23. 20:51
 17/24 anonim ***** válasza:
Én még nem voltam ilyen helyzetben és nem tudom mennyire segítőkészek a rendőrök, de én azt csinálnám, hogy besétálok a rendőrőrsre és elmondom mit csinálnak, leírom hogy néznek ki és hol szoktak zaklatni. De amennyire tudom, nem nagyon csinálnak a rendőrök semmit még családi bántalmazásnál sem, úgyhogy legjobban akkor jársz, ha nem foglalkozol velük. Mit akarnak tőled egyébként?
2012. máj. 23. 21:21
 18/24 A kérdező kommentje:

Kirabolni még nem próbáltak, csak a fentebb írt akciókat csinálták már többször, van amikor mobilra is veszik.

Ez a fura a helyzetben, h arra lenne szükségem h fizikailag is támadjanak, mert csak akkor jogos az önvédelem.

2012. máj. 23. 21:40
 19/24 anonim ***** válasza:
De mivel szívatnak vagy mit mondanak? Azt akarják elérni, hogy megüsd őket, ők meg felveszik videora? Vagy tényleg nem értem, mit akarnak tőled, ha nem is ismered őket!
2012. máj. 23. 21:50
 20/24 anonim ***** válasza:

Ha rendszeresen találkozol velük akkor a szemtől szembeni konfrontációt felejtsd el. Ha valami csoda folytán a gázsprayvel ártalmatlanná is teszed őket először, másodszorra már nem menne.

Amúgy bemész a rendőrségre és elmondod, hogy mi van. Miért kéne ehhez tudnod a nevüket? Elmondod hol szoktak tanyázni a többit találják ki a rendőrök. Esetleg ha látsz valakit aki hasonló helyzetben van felveszed vele a kapcsolatot stb. Én azért azt javasolnám, hogy a nevedet ne add ki a rendőröknek sem és ha nagyon nem történik semmi többszörös panaszra próbálj egyre magasabb szinteken panaszt tenni. Jogod akad bőven.

2012. máj. 23. 22:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!