Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért tehetek feljelentést?

Ezért tehetek feljelentést?

Figyelt kérdés
Az iskolánkban volt egy esemény, ahol fényképek készültek és a fotós feltöltött egy olyan képet is a Google Picasa Webalbumba, amin én is rajta vagyok. Igaz, hogy csak messziről és az arcom egyáltalán nem kivehető, de én megismerem rajta magam, tudom, hogy én vagyok rajta. Na már most. Ez a kép az én engedélyem nélkül került fel az internetre és ez ha jól tudom megsérti a személyiségi jogaimat. Ezért tehetek feljelentést az iskola vagy az ellen, aki feltöltötte ezt a képet?
2012. máj. 19. 00:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ezt ajánlom figyelmedbe:

"Képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához - a nyilvános közszereplés kivételével - az érintett személy hozzájárulása szükséges."

Egy nyilvános eseményen készült fotó. Ha nem akarsz rajta lenni, akkor nem kell odamenni.

2012. máj. 19. 07:37
 12/18 anonim ***** válasza:

Elöször is kérned kell a levételét. Ha ezt nem teszed akkor a bíró röhög egy jót és olyan haragos lesz hogy pazarlod az idejét hogy ne akarj vele többet találkozni perben...

Másodszor. Ha nyilvános felvétel volt az ünnepségről és nem vagy megalázó helyzetben akaratodon kívül(mondjuk épp a fejedre húzta valaki az alsógatyádat) akkor nem vetetheted le.

Ha megalázóban vagy akkor valoszínű levetetheted és mivel a fotós vélhetően nem egy szivató alak így le is veszi. persze ettől még a neten keringeni fog és mindenki látja.

Ennyi...

2012. máj. 19. 08:20
 13/18 anonim ***** válasza:
Ezért nem. Sőt fejtetőre is állhatsz akár, akkor sem fogsz tudni jogi úton mit kezdeni ezzel. Viszont megkérheted a fotóst, hogy szedje le. És ha jóindulatú talán nem hajt el a p..ba.
2012. máj. 19. 10:33
 14/18 anonim ***** válasza:

"Talán annyi értelme lenne, hogy levetetnék a képet, amin rajta vagyok. Nem?"

Nem. Mért vetetné le bárki is mikor nem jogsértő?

2012. máj. 19. 10:35
 15/18 anonim ***** válasza:

"Egyébként az, hogy háttérként alkalmazott még nem változtat azon, hogy szerepelek a képen, ami úgy lett készítve, hogy én nem is tudtam róla, hogy én rajta vagyok, ami már önmagában megsérti a személyiségi jogaimat."

Mért sértené meg tündérbogárka? Közösség számára megnyitott területen (iskola) készült a fotó. Ami jogilag közterületnek minősül. Innentől meg törölheted szemed szád!

"Ennek tetejébe jön még az, hogy a tudtom, beleegyezésem nélkül lett feltöltve a kép az internetre."

És miért kéne ehhez a beleegyezésed, piciszívem?

2012. máj. 19. 10:38
 16/18 anonim ***** válasza:

"És ha egy ügyvéd keresné meg az iskolát, hogy töröljék le azt a képet?"

Akkor bizony egy vagyont dobnál ki az ablakon, még az alsóneműd is rámenne értelmetlenül. Holnaptól fehérneműben kéne iskolába járnod, emiatt nem tartom kizártnak, hogy az iskola beperelne közszeméremsértés miatt.

2012. máj. 19. 10:41
 17/18 anonim ***** válasza:

"Az sem ütközik törvénybe, hogy feltöltöttek rólam az internetre egy olyan képet az engedélyem nélkül, amin rajta vagyok?"

Nem, mivel a fotó az előbb taglalt közterületen készült. Azt pedig akár a nyújorktájmszban is lehozhatják, akkor sem tudsz tenni ellene.

2012. máj. 19. 10:43
 18/18 anonim ***** válasza:
ezt mivel mondtad, hogy rendezvényen készült ami egy közesemény nem tehetsz semmit, mert aki ott tartózkodik az mind kvázi közszereplő, magyarán nem kell az öszes 200 ember engedélyét egyenként kikérnie ilyenkor egy fotósnak hogy ugye lefotózhatlak a tömeggel amiben épp állsz?! Érzed hogy ez nonszensz, te se tehetsz eze ellen semmit, de ha meg plusz nem is vagy kivehető akkor mit ugrálsz ellene?
2012. máj. 19. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!