Ezért tehetek feljelentést?
Ezt ajánlom figyelmedbe:
"Képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához - a nyilvános közszereplés kivételével - az érintett személy hozzájárulása szükséges."
Egy nyilvános eseményen készült fotó. Ha nem akarsz rajta lenni, akkor nem kell odamenni.
Elöször is kérned kell a levételét. Ha ezt nem teszed akkor a bíró röhög egy jót és olyan haragos lesz hogy pazarlod az idejét hogy ne akarj vele többet találkozni perben...
Másodszor. Ha nyilvános felvétel volt az ünnepségről és nem vagy megalázó helyzetben akaratodon kívül(mondjuk épp a fejedre húzta valaki az alsógatyádat) akkor nem vetetheted le.
Ha megalázóban vagy akkor valoszínű levetetheted és mivel a fotós vélhetően nem egy szivató alak így le is veszi. persze ettől még a neten keringeni fog és mindenki látja.
Ennyi...
"Talán annyi értelme lenne, hogy levetetnék a képet, amin rajta vagyok. Nem?"
Nem. Mért vetetné le bárki is mikor nem jogsértő?
"Egyébként az, hogy háttérként alkalmazott még nem változtat azon, hogy szerepelek a képen, ami úgy lett készítve, hogy én nem is tudtam róla, hogy én rajta vagyok, ami már önmagában megsérti a személyiségi jogaimat."
Mért sértené meg tündérbogárka? Közösség számára megnyitott területen (iskola) készült a fotó. Ami jogilag közterületnek minősül. Innentől meg törölheted szemed szád!
"Ennek tetejébe jön még az, hogy a tudtom, beleegyezésem nélkül lett feltöltve a kép az internetre."
És miért kéne ehhez a beleegyezésed, piciszívem?
"És ha egy ügyvéd keresné meg az iskolát, hogy töröljék le azt a képet?"
Akkor bizony egy vagyont dobnál ki az ablakon, még az alsóneműd is rámenne értelmetlenül. Holnaptól fehérneműben kéne iskolába járnod, emiatt nem tartom kizártnak, hogy az iskola beperelne közszeméremsértés miatt.
"Az sem ütközik törvénybe, hogy feltöltöttek rólam az internetre egy olyan képet az engedélyem nélkül, amin rajta vagyok?"
Nem, mivel a fotó az előbb taglalt közterületen készült. Azt pedig akár a nyújorktájmszban is lehozhatják, akkor sem tudsz tenni ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!