Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért tehetek feljelentést?

Ezért tehetek feljelentést?

Figyelt kérdés
Az iskolánkban volt egy esemény, ahol fényképek készültek és a fotós feltöltött egy olyan képet is a Google Picasa Webalbumba, amin én is rajta vagyok. Igaz, hogy csak messziről és az arcom egyáltalán nem kivehető, de én megismerem rajta magam, tudom, hogy én vagyok rajta. Na már most. Ez a kép az én engedélyem nélkül került fel az internetre és ez ha jól tudom megsérti a személyiségi jogaimat. Ezért tehetek feljelentést az iskola vagy az ellen, aki feltöltötte ezt a képet?
2012. máj. 19. 00:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Feljelentést bármiért tehetsz. BÁRMIÉRT!

Ez nem azt jelenti, hogy van is értelme. Ebben az esetben semmi értelme.

A fotós téged mint hátteret alkalmazott, ami teljesen törvényes.

2012. máj. 19. 00:18
 2/18 A kérdező kommentje:
Talán annyi értelme lenne, hogy levetetnék a képet, amin rajta vagyok. Nem?
2012. máj. 19. 00:20
 3/18 A kérdező kommentje:
Egyébként az, hogy háttérként alkalmazott még nem változtat azon, hogy szerepelek a képen, ami úgy lett készítve, hogy én nem is tudtam róla, hogy én rajta vagyok, ami már önmagában megsérti a személyiségi jogaimat. Ennek tetejébe jön még az, hogy a tudtom, beleegyezésem nélkül lett feltöltve a kép az internetre.
2012. máj. 19. 00:23
 4/18 anonim ***** válasza:
Ez nem büntetőjogi kategória. Beperelheted az iskolát a személyhez fűződő jogaid megsértése miatt, de mivel az acod nem kivehető a képen, így el fogod veszteni a pert (kivéve, persze, ha 2 fejed van, esetleg 3 kezed, és csak te rendelkezel ezekkel az ismertetőjegyekkel a földön).
2012. máj. 19. 00:30
 5/18 anonim ***** válasza:

Ha te mint háttér szerepelsz (sokadmagaddal egyetemben), nem pedig mint fő téma, akkor mindegy hogy mennyire látszol.

Se büntető, se kártérítési perben nincs értelme feljelentést tenned.

2012. máj. 19. 00:43
 6/18 A kérdező kommentje:
És ha egy ügyvéd keresné meg az iskolát, hogy töröljék le azt a képet?
2012. máj. 19. 00:43
 7/18 anonim ***** válasza:
Akár a dalai láma is megkeresheti őket, akkor sem kötelesek törölni.
2012. máj. 19. 00:45
 8/18 zokniszörny válasza:
Mivel a háttér része vagy, nem téged fotóztak célzottan, és az arcod sem kivehető, ez nem személyiségi jogsértési kategória. Tehetsz feljelentést, de felesleges, mert nem fognak vele foglalkozni, hiszen nem követtek el törvénybe ütköző cselekményt.
2012. máj. 19. 01:07
 9/18 A kérdező kommentje:
Az sem ütközik törvénybe, hogy feltöltöttek rólam az internetre egy olyan képet az engedélyem nélkül, amin rajta vagyok?
2012. máj. 19. 01:16
 10/18 zokniszörny válasza:

Mivel nem vagy megalázott helyzetben, az arcod nem kivehető, nem célzottan téged fotóztak, ezért nem. Ez furcsa is lenne, ha törvénybe ütköző lenne. Gondold végig, sétálsz mondjuk Budapesten mondjuk a Lánchídon. Egy turista pont fotózza a Lánchidat, és te véletlenül rajta vagy a fotón. Ő boldogan feltölti a facebook oldalára a képet, hogy neki milyen jó itt Budapesten. És akkor feljelented? Ezt te sem gondolod komolyan.

Amúgy ajánlom, ha ennyire izgat ez a téma, kapd elő a Polgári Törvénykönyvet, nyisd ki a 80. paragrafus környékén, és olvasgasd.

2012. máj. 19. 01:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!