Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Büntetné a gyermekteleneket...

Büntetné a gyermekteleneket az új nyugdíjrendszer? Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

A többgyermekest jutalmazná, a gyermektelent büntetné a jövőbeni nyugdíjrendszer. Erről tanúskodik a Nemzetgazdasági Minisztérium vitaindító anyaga, az Új baby boom című tanulmány.

Mi a helyzet akkor, ha valakinek nem lehet gyereke?Vagy anyagilag nem teheti meg, hogy 2-3 gyereket vállaljon, mert nem akarja, hogy éhezzenek?

S mi a helyzet azokkal, akik sorra szülik a gyereket, de nem azért, mert ez az álmuk, hanem mert felelőtlenek?

2012. máj. 16. 15:13
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Felháborító.

Nem értek vele egyet, a gyerekeseknek a családi pótlék jár, ne keverjék bele a nyugdíjügybe, főleg ha a nyugdíjjárulék rendszere marad úgy, hogy a fizetés utáni % alapján kell fizetni.

2012. máj. 16. 15:45
 2/26 anonim ***** válasza:
91%
Másfél évvel azután, hogy lenyúlták a magánnyugdíjpénztárakat, az egyéni számlarendszer részletei helyett még mindig a teljes bizonytalansággal, napi szintű ötleteléssel kell szembenézni azoknak, akik akkor így vagy úgy de döntöttek.
2012. máj. 16. 16:46
 3/26 anonim ***** válasza:
90%
A mai álláspont szerint a nyugdíj/e.ü. ellátás NEM JÁR SENKINEK,felháborító de ez van.Tehát már csak ezért sem éri meg,gyerekeket vállalni arra,hogy az állam "megjutalmaz" ezért MAJD .Mi a garancia Matolcsy barátunk kijelentéseire?Semmi.Lehet addigra már nyugdíj sem lesz,nem hogy jutalom.
2012. máj. 16. 18:10
 4/26 A kérdező kommentje:

ma 18:10

Ha nem jár, akkor miért vonják le a fizetésemből a járulékokat?

Egyébként mindenkinek ment a zöld kéz!

2012. máj. 16. 18:17
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Figyeljétek meg, még a végén gyermektelenségi adót is bevezetnek / megfordult már valamelyik kobakban ez az ötlet "odafönt" /. Kidolgozhatod a beled, adózhatsz, lehetsz akármilyen hasznos tagja a társadalomnak, nem érsz annyit, mint egy gyermeket nevelő ember. Elképesztő.

Vonják a dolgozóktól amit csak lehet, adó adó hátán, és akkor a végén kapjuk vissza a nagy semmit, mire oda kerül a sor. Bár lehet, hogy úgy kitolódik a nyugdíjkorhatár, hogy nem is kell a nyugdíj, mert a meg sem érjük.

2012. máj. 16. 19:10
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező

Ne énrám haragudj,hanem Orbánékra.Nem nekem fizeted az adódat,hanem nekik.Nem én hozom a törvényeket,hanem ők.Nem én találtam ezt ki,hanem láttam ezt a riportot,amiben Juszt László volt a riporter.Konkrétan ki lett jelentve,hogy ma NEM JÁR SEMMI,csak még egyenlőre van.A jelenlegi kormánynak jogában áll bármikor lecsökkenteni pl.a nyugdíjakat államcsődre való hivatkozással.A jelenlegi adókból tartják fent a rendszert,ami nem jelenti azt,hogy a jövőre nézve bármilyen kötelezettségei lennének az adott kormánynak.

2012. máj. 17. 00:30
 7/26 A kérdező kommentje:

ma 00:30

Nem értem miért vetted magadra!Én nem haragszom rád, csak megkérdeztem, hogy akkor mire vonják le.

2012. máj. 17. 10:48
 8/26 anonim ***** válasza:
52%

A nyugdíjjárulékot gyakorlatilag azért vonják, mert a SZÜLEINK kapnak/kaptak/fognak kapni nyugdíjat, és így nem nekünk kell őket eltartani. Persze biztosítási formában, azaz ezzel van aki nyer, van aki veszít.

Az valóban igazságtalan, hogy nyugdíjat azok is kapnak, akinek nincs befizető gyereke. Valamennyire ő is benne volt a felnövekvő generáció felnevelésében a szociális transzfereken keresztül, (ingyenes oktatás, családi pótlék, stb.) de nem annyira, mint aki gyermekeket nevelt, így jogos az alacsonyabb nyugdíj.

De nem így utólag bevezetve, mert erre nem számíthatott senki, és nyugdíjasként már hiába "büntetjük", attól még nem lesz több gyereke.

Valahogy úgy alakítanám át a rendszert, hogy a nyugdíjjárulék annak függvénye lenne, hányan vannak testvérek. Az egyke magasabb járulékot fizet, akik heten vannak testvérek, azok meg alig. Hiszen utóbbi csak 2/7 szülő eltartását bízza az államra biztosítási alapon, illetve jobban is szüksége van pénzre, mert gyakorlatilag nem fog örökölni semmit.

A gyermekteleneknek meg mondjuk 45 éves koruk után belépne egy vastag adó, amit lehetne jelzáloggal is fizetni. (Azaz ad majd nyugdíjat az állam, de cserébe örököl is utánam.)

2012. máj. 17. 11:12
 9/26 anonim ***** válasza:
65%
Akkor a gyermektelenek nyugdíjas korukra jobb, ha főbelövik magukat, mert megélni úgysem fognak tudni, kevés nyugdíjból / hiába vonták tőlük a magas nyugdíjjárulékot aktív éveik alatt és az adókat / lakásaikat pedig megkapja az állam... Élősködőként fognak rájuk tekinteni. És akkor "igazság" lesz.
2012. máj. 17. 15:07
 10/26 A kérdező kommentje:

Én csak azt nem értem, hogy miért kell büntetni azt, aki esetleg nem akar gyereket vállalni, mert nem biztos abban, hogy felelősségteljesen fel tudja nevelni.

Mennyivel jobb a sok c.igány, aki sorra szüli a gyereket, s az utcán kóborolnak, meg 10 évesen már időseket fenyegetnek meg?(láttam)

Nem most kellene elgondolkozni, hogy fogy a magyar, hanem észbe kapni, hogy miért fogy?

2012. máj. 17. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!