Miért élnek hazánkban a kínaiak, mint mi magunk?
A minap vártam egy barátomra a Hungária körút Salgótarjáni út találkozásánál, bent a lakótelepen! Fél órát vártam ezalatt számoltam az autókat, (hülye szokás tudom) 18 autó hajtott ki a lakótelepről! Ebből 12 terepjáró, (főleg BMW, de volt egy Touareg, és egy Nissan is), két kisteherautó! Ami azonos volt bennük, hogy mindben egy, max. kettő kínai ült, a maradék 4 autóban Magyar emberek ültek ez 2 Suzuki, 1 Vento, és 1 Audi volt!
Most hagyjuk a csempész cuccokat, meg a pénzmosást, mert ez csak annak nem nyilvánvaló, aki vak! Mit csinálnak másképp, hogy BMW-vel tudnak járni!
A kínaiak nem a s*ggüket vakarni, TV-t nézni meg segélyért sorba állni jönnek ide. Azért érkeznek, hogy pénzt keressenek. A rizsültetvényen dolgozó földönfutó kuli nem fog idejönni, csak az, akinek van némi tehetsége és tőkéje, aztán megpróbál kezdeni magával valamit.
Ezek közül egy részüknek bejön az élet, egy másik részüknek nem. Te most láttál jó néhány olyat, akinek sikerült megszednie magát. De hidd el, köztük sem mindenki milliomos. Van, aki belebukik az egész bizniszbe, aztán gyorsan hazahúz és bizony köztük is akad, akit a jómódúak csicskáztatnak éhbérért. Ez már csak ilyen, mi, magyarok is így űzzük az ipart. Ha például Londonban nézelődne valaki és azt látná, hogy fél óra alatt 12 magyar húz el előtte terepjáróval, azt hinné: "milyen jól megy ezeknek a Kárpát-medencei betelepülőknek, jól megszedik magukat rajtunk a mocskok!". Pedig tudjuk, hogy a szigetországba kivándorló honfitársaink közt szép számmal akadnak éttermi "fekete" mosogatók, raktárosok, takarítók, felszolgálók és mindenféle nagyon illusztris szakma képviselői.
Hogy mit csinálnak másképp a gazdag kínaiak, mint az átlagember? Nos, körülbelül ugyanazt teszik, mint a gazdag magyarok: ügyesen kerülik ki a jogszabályokat, nagy haszonkulcsú üzletekbe mennek bele és megfelelően "kistafírozzák" azokat, akik ezért megbüntethetnék őket. A kínai boltokban jó üzlet van, a vásárlóközönség állandó és még pénzmosásra sem utolsók. A távol-keleti, azonosíthatatlan, idegen nyelvű papírokkal utazó szállítmányok közt meg azt hoznak be, amit csak akarnak.
ma már szinte kizárólag törvényes üzleteket visznek és szorgalmasak jól keresnek.
nekem is BMW-m van, ami terepjáró is, mégse vagyok kínai
én is elnéztem egy családot a kínai piacon
megfőzték elektromos rizsfőzőben a fél kiló rizst, köréültek vagy 8-an, aztén aznapra majdnem minden költségük ennyi volt. Beérik nagyon kevéssel.
Azért élnek jobban a kínaiak, Magyarolszágon, mert éhbérért dolgoztassák a jónépet, és ott zsákmányolják ki ahol tudják a jómunkásembert. És azért Magyarolszágon dolgoztatnak a kínaiak, meg Romániában (mert biztos, hogy ha BMW-jük volt, akkor gyárosok lehetnek, mert a szimpla munkásnak nem telik ilyesmire), mert odahaza nem éri meg nekik. Kínában és Ázsiában egytöl egyig mindenki gazdag, és sokkal több van nekik, mint nekünk európaiaknak, ezért ott nem dolgoznának az emberek 60.000- 40.000 forintért.
És ugye ha helyben dolgoztatnak az ázsiaiak, több fizetést kell adni az embereknek, több a járulék, és nicsenek támogatások, ezért kevesebb a profituk jóval, mintha Európában, meg Amerikában dolgoztatnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!