Elítélnek-e akkor, ha más nevére adtam le többször a méhtelepen az ocskavasat és én írtam alá helyette, de ő tudott róla? Mi a teendő ilyenkor?
Igen, elítélnek bűnsegély miatt, viszont a büntetésedet a "kétszeres leszállás" szabálya alapján enyhíteni lehet.
A magánokirathamisítás olyan cselekmény, amiért nem kapsz külön büntetést, mivel
- egyrészt a lopáshoz képest csekély súlyú,
- másrészt a ti elkövetési magatartásotokhoz szükségszerűen hozzájárult, hogy az egyikőtök által ellopott fémet a másikótok nevére adjátok le. Ezt "büntetlen eszközcselekménynek" hívja a jog, hiszen a lopott fém leadásához hozzátartozik az is, hogy el kell titkolni, hogy honnan származik.
Ráadásul ennek a magánokirathamisításnak nincs is igazi sértettje, hiszen a barátod/tettestársaddal egyetértésben írtad alá a nevét.
ha van meghatalmazás akkor a SAJÁT nevedet írod alá, nem az övét. és leadod a meghatalmazást.
Ha ott volt, akkor miért nem ő irta alá?
Üdv!
Ha tudott róla, akkor visszamenőleg iratsz vele egy meghatalmazást amiben ő felhatalmazott téged, hogy a nevében, és helyette eljárj.
Ezt bemutatod, ha elő akarnának venni, aztán mindenki becsókolhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!