Örökbe lehet úgy adni egy gyereket, hogy más rokon igényt tartana rá?
Figyelt kérdés
A kérdés csupán elméleti, egy filmről jutott eszembe. Szóval, mondjuk adott egy felnőtt, 24 körüli lány, aki örökbe akarja adni a születendő gyermekét egy párnak (apa ismeretlen). Ha a lány szülei azt mondják, ők fel akarják nevelni a babát, de a lány mindenképp örökbe adná az idegeneknek, akkor ilyenkor mi van? Ha teszem azt perre vinnék az ügyet, akkor ki nyerne?2012. ápr. 28. 14:07
1/12 anonim válasza:
Az miért fontos az elméleti kérdésben, hogy 24 éves az anya?
Egyébként a magyar jog szerint a vér szerinti rokonok elsőbbséget élveznek. Külföldön lehet máshogy, jogrendszertől függ.
2/12 A kérdező kommentje:
Nem fontos a kora, csak belőttem ennyinek (mert a filmben kb. ennyi volt a csaj, de nyilván a kérdés szempontjából csak annyi fontos, hogy felnőttről van szó, nem egy 16 évesről).
2012. ápr. 28. 14:14
3/12 anonim válasza:
Ha az anyuka nem akarja gondozni, vagy nem alkalmas rá, akkor a nagyszülők természetesen lehetnek a gyámjai.Távolabbi rokonoknál nem tudom, mi a lehetőség.
4/12 anonim válasza:
először a rokonok (egyeneságiak) aztán a nem egyenesági rokonok és aztán idegen. Ez a sorrend az örökbefogadásnál
5/12 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondoltam, hogy a nagyszülők elsőbbséget élveznek. Akkor vagy erre nem gondoltak ebben a film készítői, vagy USA-ban máshogy van összerakva a rendszer.
2012. ápr. 28. 14:26
6/12 anonim válasza:
csak nem Született feleségek? :)
7/12 A kérdező kommentje:
Igen. :) Épp most néztem az ominózus epizódot. Csak nem vágom, ha a nagymama (Susan) igényt tartana a babára, miért törődik bele, hogy a lánya örökbe adja? Na mindegy, végül is csak film.
2012. ápr. 28. 14:49
8/12 anonim válasza:
Ez melyik evad, melyik resz? :D
En a 7. evadnal tartok, de nagyon izgulok mindig. :DD
10/12 A kérdező kommentje:
8. évad, 13. rész.
2012. ápr. 28. 15:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!