Otthon szabad-e hagyni egy 16 éves gyereket ha távol maradok 3-4 napra?
Elvileg nem, mivel kiskorú, és bármi baja lesz, a te felelősséged.
Megfelelő feltételek mellet - elég érett hozzá, és megbízol benne - igen.
Engem apa simán otthon hagyott volna, hisz ismert, tudta, h nem fogom magamra gyújtani a házat, meg eléggé önálló voltam, tudtam alap kajákat főzni, mosni, takarítani, ilyesmi.
Engem 2 hétre is simán otthagytak. Mégsem gyújtottam magamra a házat és nem vittem oda SENKIT.
Ez egy olyan dolog, hogy a gyerektől függ. Bár nyilván egy szülő nem tudja a gyerekét úgy megítélni, hogy az jó is legyen (hiszen mindenkinek a saját gyereke a legtökéletesebb).
Szóval ezt neked kell tudnod.
Szerintem is attól függ egyébként, hogy elég érett-e a kamasz. Ezt a szülőknek kell megítélniük. Azért jó, ha van valami rokon/szomszéd, akihez tud fordulni vészhelyzet esetén.
Engem 17 évesen nem hagytak egyedül otthon 1 napra sem. Berendelték nagymamámat. De "lázadtam", mert nem feküdtem le időben, hanem fennmaradtam éjfél utánig, és számítógépeztem! :D (Linuxot telepítettem, konfiguráltam... ja, és lány vagyok. :) Micsoda élmény volt!)
27/N
Engem simán otthon hagytak 1 hétre 16 évesen, úgy, hogy ők külföldre mentek (én nem akartam velük menni, mielőtt szívtelennek hiszitek a szüleimet :)). De az is tény, hogy én már akkor is elég érett voltam, tudtam főzni, meg a nagymamám három utcányira volt, szóval nem haltam éhen, és ha bármi gáz lett volna, mama közel van. Annyit mondtak, hogy ha bulit tartok, akkor eredeti állapotába kell visszaállítanom a lakást :) Nem volt semmi baj.
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!