Elkövetett-e valamilyen jogi vétséget (is) az, aki elhunyt édesanyjának azt az asszonynevét vésette a sírkőre, amit újabb férjhezmenetele előtt viselt, nem pedig azt, amilyen néven meghalt?
Mert erkölcsileg nagyon is elítélem.
A történet röviden: A szomszéd néni sírjára gyermekei nem a hivatalos nevét vésették, amit 37 éven keresztül, haláláig viselt, hanem hanem azt, amit előtte, édesapjuk elhunytáig.
Utólag szomorú megtudni, hogy ennyire rossz viszonyban lehettek édesanyjuk második férjével, még 37 elteltével is - nyilván ez a motívum -, de ez valahol csalás is, mert oda nem olyan nevű halottat temettek el.
tisztán látás végett
volt egy Kovács Béla aki meghalt és volt egy felesége Kovács Béláné, de miután meghalt Béla az asszony összejött Kis Jánossal és felvette az ő nevét Kis Jánosné lett
Majd meghalt az asszony és a sírkőre a gyerekei Kovács Bélánét vésettek?! Ha így volt akkor gondolom azért, mert nekik az édesanyjuk akkor is Kovács Béláné maradt amikor újra férjhez ment
Én a szombathelyi és a vasegerszegi temetőről tudok nyilatkozni.
Előbbiben több síron is csak annyi van, hogy Édesanyánk, vagy éppen Szüleim (meg esetleg név, nagyon maximum az elhalálozás évszáma(a pontos dátum már nem).
Amúgy az előttem válaszolónak igaza van,ráírathatsz akármit, pl. üres a hűtő,mióta elmentél, vagy még a kávédaráló se darál már úgy,mint annakelőtte...stb.Szóval azt írsz,íratsz rá,amit akarsz,mert -ahogy az előttem válaszoló is írta, ez igazán a földön maradtaknak szól, az emlék őrzésének egy fajtája.
Van,aki otthon tárolja szerette maradványait egy urnában, a szekrény tetején, más meg kimegy a temetőbe,és ott gyászolja.Megint mások, az amerikai multimilliárdosok meg gyémántot készíttetnek belőle egy nagyon speciális eljárással, és azt -megintcsak halálukig- hordják az ujjukon egy gyűrű formájában.
Ez mind ízlés, illetve pénztárca függvénye.
Szerintem jogilag nem vétség, de amikor elhunyt, őt nem úgy hívták. Ebben az esetben én így csinálnám.
Első férj neve, pl. Kovács János
és neje
pl. Szabó Erzsébet
Ezzel senkit nem sértenek, és senki nem botránkozhat meg rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!