IGEN, fel lehet jelenteni! Utólag a kerületi/helyi önkormányzathoz kell fordulni, nem a rendőrséghez! Velem pont ma történt a következő eset: szombat éjjel, vasárnap hajnalban és még reggel is 15percenként szólt az egyik szomszédos ház riasztója, a lakók nincsenek otthon. De az eset többször is előfordult már. Először kihívtam a rendőrséget, de ők nem találták meg a házat, aztán én megtaláltam, viszont addigra már elhallgatott. Bementem a főkapitányságra, ott közölték hogy az önkormányzathoz tudok ebben az ügyben fordulni. Készítettem képet a riasztóról, hangfelvételt és meg van a hangos ház összes lakójának neve, tehát rendelkezem bizonyítékokkal. Mindent el fogok követni hogy ez ne forduljon elő többször és értesíteni fogom az utca összes lakóját arról hogy ki volt a hibás a nyugalmunk megzavarásáért. Mert az mindennél többet ér:) Én azt tanácsolom hogy ne féljetek élni a jogaitokkal mert azért vannak! Személy szerint keveslem is a bírság összegét.
-JOGI HÁTTÉR-
"A csendháborítás szabálysértése nincs időponthoz kötve, az bármikor és bármilyen módon elkövethető.
A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény szerint, aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.
Ha Önök bejelentést tesznek, akkor Rendőrség köteles intézkedni, köteles járőrt küldeni, egyébként minden bejelentés visszakereshető.
A rendőr a szabálysértés észlelése esetén figyelmeztethet, helyszíni bírságot szabhat ki vagy feljelentést tehet. Ha a rendőri felszólítást követően - a cselekmény abbahagyására vonatkozóan - a szabálysértést továbbra is folytatják és maguk ismét bejelentést tesznek, akkor akár elő is állíthatóak az elkövetők.
Az eset súlyosságától függően a büntetés összege 5 ezer forinttól 50 ezer forintig terjedhet."
(forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!