Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha öröklök egy házat amin...

Ha öröklök egy házat amin hitel van, akkor ha nem fogadom el mert nem tudom kifizetni átvállalni akkor a lakásban lévő butorokat is elvesztem?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 22. 16:26
 1/10 anonim ***** válasza:
58%

"mindent nyerni, vagy mindent veszítni"

szól a dal

ugyanez vontak. rád is

ha visszautasítod az örökséget

akkor mindent visszautasítasz

nem kapsz semmit

se jót, se rosszat

olyan nincs tehát, hogy lehet szemezgetni

ez kell ez nem kell

ettől függetlenül:

az ingóságokról nem készül leltár

csak ha külön kérik

ha nincs ellenérdekű fél

aki családból akarja magának

akkor vihetitek

2012. ápr. 22. 16:31
 2/10 A kérdező kommentje:
csak azért kérdezem mert ami a lakásban van bútor azok nagy részét én vettem... hitelt vettem fel,és a pénzt anyukámnak adta,ebből lett bútor véve,meg az illeték befizetve.
2012. ápr. 22. 16:33
 3/10 anonim ***** válasza:
71%

te lennél az egyetlen törvényes örökös?

ki halt meg?

te is ott élsz a házban?

milyen rokoni viszonyban voltál az elhunyttal?

a búrokat elajándékoztad az elhunytnak?

2012. ápr. 22. 16:38
 4/10 anonim ***** válasza:
7%
Van ingatlan,és van ingóság. A kettő ég-és föld.Miértne fogadnád el?Legfeljebb eladod és a megmaradt összeg akkoris a tiéd.
2012. ápr. 22. 16:54
 5/10 anonim ***** válasza:

Csak és kizárólag akkor ne fogadd el az örökséget, ha egyértelműen több pénzt emésztene fel, mint amennyit behozna. Ha csak 100.000 Ft "hasznod" (amennyire haszon lehet egy örökség, ha fontos volt, aki meghalt) már jól jártál.

Persze más tészta, ha többen vagytok az örökségre...

2012. ápr. 22. 17:19
 6/10 anonim ***** válasza:

(gondolom, a hitelekkel pont az a gond, hogy nem látja előre, hogy mennyit emésztene fel)

ezt a közjegyző felméri, és garantálja ???

2012. ápr. 22. 17:23
 7/10 anonim ***** válasza:

közjegyző nem garantál semmit

kérdező válaszolj fenti kérdésekre amiket írtam

így csak találgatni lehet

2012. ápr. 22. 17:46
 8/10 A kérdező kommentje:

Én is itt élek,a lakásban. Mint a tulajdonos lánya. nem ajándékoztam oda a butorokat,hanem csak vettem. felvettem a személyi kölcsönt és megvettem mert már nem maradt rá pénz.. Számla már nincs meg róla.

Lakáshitelről van szó. Annno 5 millió lett felvée,a tartozás a CHFG miatt most 9 millió körül. Én nem tudom ezt vállalni. Albérletbe mennék,csak nem tudom mi lesza a házban lévő tárgyakkal

2012. ápr. 22. 18:23
 9/10 anonim ***** válasza:

akkor azok a tiédek, és viszed magaddal

vagy bérelsz raktárat.

vagy csak egy rászüket tartod meg.

2012. ápr. 22. 19:15
 10/10 anonim ***** válasza:

"Én is itt élek,a lakásban. Mint a tulajdonos lánya. nem ajándékoztam oda a butorokat,hanem csak vettem. felvettem a személyi kölcsönt és megvettem mert már nem maradt rá pénz.. Számla már nincs meg róla."

Ez két külön kérdés. Amit te vásároltál - és a tulajdonjogát nem ruháztad át - az a te magántulajdonod, nem hagyaték. Hogy ezt számlával, vagy más módon igazolni tudod-e, az megint más kérdés.

Miután, ha jól értem, a hagyatéki teher (esetedben a hitel), meghaladja a hagyaték értékét, mindenképpen készül hagyatéki leltár az ingóságokról is.

Erről többet itt olvashatsz:

[link]

2012. ápr. 22. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!