Ha öröklök egy házat amin hitel van, akkor ha nem fogadom el mert nem tudom kifizetni átvállalni akkor a lakásban lévő butorokat is elvesztem?
"mindent nyerni, vagy mindent veszítni"
szól a dal
ugyanez vontak. rád is
ha visszautasítod az örökséget
akkor mindent visszautasítasz
nem kapsz semmit
se jót, se rosszat
olyan nincs tehát, hogy lehet szemezgetni
ez kell ez nem kell
ettől függetlenül:
az ingóságokról nem készül leltár
csak ha külön kérik
ha nincs ellenérdekű fél
aki családból akarja magának
akkor vihetitek
te lennél az egyetlen törvényes örökös?
ki halt meg?
te is ott élsz a házban?
milyen rokoni viszonyban voltál az elhunyttal?
a búrokat elajándékoztad az elhunytnak?
Csak és kizárólag akkor ne fogadd el az örökséget, ha egyértelműen több pénzt emésztene fel, mint amennyit behozna. Ha csak 100.000 Ft "hasznod" (amennyire haszon lehet egy örökség, ha fontos volt, aki meghalt) már jól jártál.
Persze más tészta, ha többen vagytok az örökségre...
(gondolom, a hitelekkel pont az a gond, hogy nem látja előre, hogy mennyit emésztene fel)
ezt a közjegyző felméri, és garantálja ???
közjegyző nem garantál semmit
kérdező válaszolj fenti kérdésekre amiket írtam
így csak találgatni lehet
Én is itt élek,a lakásban. Mint a tulajdonos lánya. nem ajándékoztam oda a butorokat,hanem csak vettem. felvettem a személyi kölcsönt és megvettem mert már nem maradt rá pénz.. Számla már nincs meg róla.
Lakáshitelről van szó. Annno 5 millió lett felvée,a tartozás a CHFG miatt most 9 millió körül. Én nem tudom ezt vállalni. Albérletbe mennék,csak nem tudom mi lesza a házban lévő tárgyakkal
akkor azok a tiédek, és viszed magaddal
vagy bérelsz raktárat.
vagy csak egy rászüket tartod meg.
"Én is itt élek,a lakásban. Mint a tulajdonos lánya. nem ajándékoztam oda a butorokat,hanem csak vettem. felvettem a személyi kölcsönt és megvettem mert már nem maradt rá pénz.. Számla már nincs meg róla."
Ez két külön kérdés. Amit te vásároltál - és a tulajdonjogát nem ruháztad át - az a te magántulajdonod, nem hagyaték. Hogy ezt számlával, vagy más módon igazolni tudod-e, az megint más kérdés.
Miután, ha jól értem, a hagyatéki teher (esetedben a hitel), meghaladja a hagyaték értékét, mindenképpen készül hagyatéki leltár az ingóságokról is.
Erről többet itt olvashatsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!