Az alábbi eset jogszerű? Számlával kapcsolatos.
Telefonszámláról van szó. Sosincs elmaradásunk, max. pár nappal később fizetjük.
A mostani számlán van egy figyelmeztetés, hogy az aktuális számla egyben fizetési felszólítás is. Így, amennyiben csúszik pár napot a befizetés, akkor a köv. havi számlában kamatot is számlázni fognak.
Ez nem ütközik jogszabályba? Ugyanis nincs hátralék, így milyen jogon szólítanak fel?
A válaszokat előre is köszönöm.
Kb. 20 Ft a késedelem évente. Nem vagyok elúszva, nem vagyok notórius "csekkbenemfizető", nem is a 20 Ft a gond, hanem az eljárás.
04.26. a fizetési határidő, tehát nem járt le a tartozás, mégis felszólítanak.
De utána nézek a jogszabálynak, mert véleményem szerint nem írhatják rá.
Utolsó: az egy dolog, hogy ti is ráírjátok, de nem feltétlenül jogszerűen.
Én szolgáltató cégnél dolgozok, és bizony jogtalanul kérjük a késedelmi kamatot, ha csak pár napot is csúszik a befizetés, így aki kéri, annak eltöröljük a kamatot.
"Utolsó: az egy dolog, hogy ti is ráírjátok, de nem feltétlenül jogszerűen. "
De. Teljesen jogszerű egy határidős számlára ráírni a késedelmi kamatot.
Én a régebbi mobilszolgáltatómnál automatikusan fizettem pár forint késedelmi kamatot ha később fizettem be a számlát. A kamat mértékét és összege is mindig rajta volt.
Nem értem mi a bajod azzal hogy egy, az egész gazdasági rendszerben elfogadott dolgot, a késedelmi kamatot nem "csak úgy" felszámolnak hanem ráírják a levélre a pontos tájékoztatást!
Az hogy nagyrészt semmi következménye ha a számlákat kicsit késve fizetjük még nem azt jelenti hogy nem lehetne.
Szerintem fogadd el és ne mérgelődj pár forinton!
Vagy!
Fizesd be időben és kész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!