Ez ugye okirat hamisítás?
az adós fogja befizetni, és a kérező perelheti az anyját és a bankot (=ügyintézőt)
nincs igazad a megjegyzéseidben, mégha azt hiszed is.
TÉVEDÉS!!!
Az "ügyfél" a szerződés megkötésekor NEM VOLT JELEN,ami elengedhetetlen.
Az "ügyfél"semmit nem írt alá,ami úgyszintén elengedhetetlen.
Ha szükséges az "adóstárs" igazolni tudja,hogy a szerződésen szereplő aláírás nem tőle származik.
Az nem bizonyított,hogy a hitelfelvevő valóban az adóstársal folytatott-e beszélgetést a szerződés megkötésének pillanatában.De ha vele is beszélt volna,ez akkor is szabálytalan,és törvénysértő.Nincs az a bíróság aki ne a kérdezőnek adna igazat.A felelőst mindenféleképpen megfogják keresni,és ez már bűncselekmény kategória.A banknak kötelessége a feljelentést megtenni,még csak nem is szükséges a kérdező ehhez.Aki azt állítja,hogy a banki alkalmazott nem mulasztott az nem normális,és jobb ha nem kommentel ebben a kérdésben.
szerintem eddig ugyanazt mondtuk.
hogy a kérdező, aki nem volt jelen, és akinek az aláírását aláhamisították, az joggal perelheti az anyját=adós=okmányhamisító, és a bankot(=ügyintéző).
a kérdezőt nem kötelezhetik fizetésre, de az adóst (=anyját) igen.
engem külön felháborított az, hogy odamegy az anya sírni-ríni, hogy kell a pénz, de most szül a lányom éppen ....
a kérdező mit hitt, egyébként, minek kéri az anyja az adatait a hitelhez, meg minek "kell még egy név" ? vitatom a jóhiszeműségét. Ezt persze bizonyítani nem lehet, mert tudatlanságra hivatkozik, és kész. A butaságot meg még nem büntetik.
Kétségkívül naiv voltam. Nevezhetjük naivitásnak, hogy megbíztam a saját anyámban...
Elmentem az ügyvédhez, semmi jóval nem kecsegtetett. Mivel több, mint egy év eltelt az első felszólítás óta, már nem tehetek semmit. Az akkori "hallgatásommal" jogilag úgymond elismertem a kezességet. Tehát, ha ő nem fizet, akkor csakis én fogok. Úgy tudom, az ügyintéző már nem dolgozik ott, de ennek már nincs is jelentősége.
Magáért az okirat hamisításért tehetnék feljelentést, de semmi értelme, fizetési kötelezettségem akkor is van.
Ezt benyeltem....megbíztam a saját anyámban. Nem gondoltam, hogy valaha is ilyen helyzetbe hoz.
ja, hogy már egy éve felszólítottak, ez tényleg kellemetlen.
Így csak ijesztgetni tudod, hogy feljelented, ha nem fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!