Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez ugye okirat hamisítás?

Ez ugye okirat hamisítás?

Figyelt kérdés
Anyám hitelt vett fel, amit most nem fizet rendesen. Amikor felvette, azt mondta, kell még egy név a papírra, de azt egy szóval sem mondta, hogy kezes/adóstárs lesz belőlem. Megadtam önként azokat az adataimat, amit nem tudott(adószám). De a papírt helyettem írta alá, tehát hamisított ugye? Mit tehetnék? Egyenlőre csak felszólításokat kapok, hogy fizessek helyette, amit nem tudok. Mi történik, ha esetleg tovább húzódik a dolog? A gyermekeim és családom fontosabb, ha rajtam követelnék, elmondanám, hogy ott sem voltam a szerződés aláírásakor. Ezt egy íráselemző alátámaszthatná, hiszen elég sajátságos (csúnya) az írásom. Persze, az ott dolgozó hölgy is hamisított ezáltal. Ha feljelentem, akkor engem is felelősségre vonhatnak? Bár én úgy gondolom, ez részemről félrevezetés, és jóhiszeműség volt. Vele mi lenne? Az életét nem akarom tönkretenni egy feljelentéssel, de fizetni sem fogok helyette. Sajnos több hitele is van, nem gondolja át a dolgait.
2012. ápr. 19. 10:29
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Ja, és nem, nem gondoltam, hogy kezes leszek. Párommal volt már providentünk, és ott is kellett egy plusz aláírás, de nem mint kezes.
2012. ápr. 19. 12:39
 12/25 A kérdező kommentje:

Nem volt meghatalmazás. Felhívott telefonon, hogy "Tudod, amit mondtam, hogy veszek fel hitelt, épp az ügyintézőnél ülök, és kell még egy név a papírra." Én meg bediktáltam az adószámomat, hiszen a többi adatomat tudja. Aztán aláírta.

Bár nem is értem ezt az egészet: az még hagyján, hogy az ügyintéző ebbe belement, de hogyhogy nem volt közjegyző? Még egy árva szerződésmásolatom sincs, hogy tulajdonképpen miben is vagyok kezes.

2012. ápr. 19. 12:45
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha a banknál teszel ( lehetőleg írásbeli) panaszt hogy nem te írtad alá a hitelszerződést, ők hivatalból fognak feljelentést tenni a rendőrségen + előveszik az ügyintézőt is mivel ilyet nem tehetett volna meg hogy személyes jelenlét nélkül vagy hivatalos képviselet nélkül mással íratja alá a dokumentumokat. Bizonyíték lehet a kamerák felvétele + az írásszakértő állásfoglalása.

Azt írod, hogy az életét nem akarod tönkretenni, de az OK hogy ő tönkreteszi a tiédet?

2012. ápr. 19. 12:48
 14/25 A kérdező kommentje:
Ó, utolsó... Most tépelődök, mert nagyon igazad van! Ő miért teheti tönkre az én életemet? Mindenesetre még beszélek majd az ügyvéddel, kíváncsi leszek, mit tanácsol.
2012. ápr. 19. 12:53
 15/25 anonim ***** válasza:

12:53! Annyira kell életképesnek/önzőnek lenni, hogy a családod hülyeségét ne vállald magadra. Ő is szülő, megélt sokat, tudhatná ezt. A te gyerekeidért te vagy a felelős, mert ők még nem képesek magukról gondoskodni, de anyádért nem, mert neki tudnia kellene magáról!

Pocsék helyzet, nem tagadom, de ha nem lépsz, csak rosszabb lesz.

2012. ápr. 19. 13:54
 16/25 anonim ***** válasza:

"... Évek óta tart, és egyre mélyebben van. Az a gond, fogalmam sincs, mire veszi fel folyton a hiteleket, hova megy el neki..."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Arra kell neki az újabb és újabb hitel, hogy a meglevőket törlessze!...

2012. ápr. 19. 14:24
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Egy forintot se fizess.Bemész elsőként az adott bankba,és ott ezt elmondod.Felhívod a figyelmüket,hogy onnan mész a rendőrségre,hiszen ez nem a te aláírásod.Az akkori ügyintéző nevét,és a szükséges adatait is követeld.Ne hagyd magad megijeszteni,mert abban a bankok profik.Nyert ügyed van,ezen nem kell rágódni.Anyádnak meg mond el,hogy vagy elkezdi szépen törleszteni,vagy a saját érdekedben jelentened kell.Ő sajnálna téged,hogy a fele fizetésedet le kéne adnod a banknak??Ne viccelj már.
2012. ápr. 19. 22:26
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

"hogyhogy nem volt közjegyző?"

Az konkrétan nem kellett volna, csak jelzáloghiteleknél szokták közokiratba foglalni a szerződést.

Mondjuk közjegyzővel ez biztos nem történt volna meg.

Engem azért letolt, mert akkor írtam alá, amikor nem látta.

2012. ápr. 19. 22:30
 19/25 anonim ***** válasza:
29%

nagyon felelőtlenül gondolkodtaok, anyukád is, meg te is ...

mi az, hogy kellett még egy név a papírra, mégis mit gondoltál, minek,,,!!! Sormintának ???

ezt a hüleséget együtt csináltátok.

Anyád a jószívű ügyintézőt behülyítette, hogy éppen szül a lánya, előtte még telefonon is bemondatta vele az adatokat ...

mit hisztek, ki fogja helyettetek befizetni? az ügyintéző ??!!!

Tudod, hogy naponta hány ügyfélnek mondom, hogy én nem ezt mondtam, ne tessék ezt a számba adni ...

azt hallják meg, amit meg AKARNAk hallani ... (nem bank)

2012. ápr. 21. 15:36
 20/25 anonim ***** válasza:
74%

Te egyáltalán tudod,hogy mit írsz??

"Anyád a jószívű ügyintézőt behülyítette"????????

-És szerinted ez evvel el van intézve,hogy az ügyintéző jószívű volt az ügyféllel?Na ne viccelj már...

"Mit hisztek ki fogja helyettetek befizetni a jószívű ügyintéző?"

-Igen ő,és az adós.Ennyi erővel a szomszéd adataival,a testvérem adataival,a kolléganőm adataival,a barátnőm adataival mindenkinek a kezesség vállalásával vehetném fel a hiteleket nyakra főre.Én nem tudom,te hol dolgozhatsz,de nem lehet valami felelősségteljes beosztásod.

2012. ápr. 22. 00:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!