Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bolti lopás (200ft) hatással...

Bolti lopás (200ft) hatással lehet az állampolgárság megszerzésére?

Figyelt kérdés
1 éve történt a szabálysértés és csak figyelmeztetést kaptam. Az állampolgárság megszerzése folyamán lesz-e következménye vagy a szabálysértést nem veszik figyelembe?
2012. ápr. 10. 19:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%
Hát ha én lennék a kormányfő teljesen kizárná. Tolvaj cigányból van már elég, nem szorulunk importra.
2012. ápr. 10. 19:43
 2/15 anonim ***** válasza:
80%
Idejössz és azzal kezded hogy lopsz?! Te hogy állnál az ilyen emberhez? Remélem lesz valamilyen következménye,de a jelenlegi kormányt ismerve nem,mert minden betelepülő szavazatára szükségük van!
2012. ápr. 10. 19:50
 3/15 anonim ***** válasza:

Vélhetően figyelembe lesz véve de nem jelenti hogy ezért eleve kizárnának.

Ha most rendes és tisztességes életed van és teljesíted a megfelelő követelményeket akkor valoszínű megkaphatod.

Bár europában a magyar bevándorlásiak a legszigorúbbak és nálunk van az egyik legkisebb esély az állampolgárság megszerzésére.(azért nem a legkisebb de a toplistán eléggé hátul vagyunk esélyben)

2012. ápr. 10. 19:54
 4/15 anonim ***** válasza:
Nem írta, melyik állam polgára szeretne lenni :D
2012. ápr. 10. 20:25
 5/15 anonim ***** válasza:
67%
Remélem, igen.
2012. ápr. 10. 20:38
 6/15 anonim ***** válasza:

egyik ismerősöm azért nem kapott már évek óta mert kiment tüntetni, és vegzálták a sünök. semmit nem csinált, ott állt, ennyi.

nos, te meg lopsz. még ha keveset is, ez erkölcsi aggályokat vet fel.

2012. ápr. 10. 20:43
 7/15 anonim ***** válasza:
8%
Azért kíváncsi vagyok, hogy az ide írogató, nagyszájú, igazságosztó, szájkaratés, fórum harcosnak hány olyan szoftver van a számítógépén ami ne jogtiszta (gyengébbek kedvéért: le lett töltve). Az ugyanolyan bűncselekmény. Ja, az nem számít? Álszentek vagytok.
2012. ápr. 11. 05:05
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

"óta mert kiment tüntetni, és vegzálták a sünök. semmit nem csinált, ott állt, ennyi. "

Ja, mindenki csak állt a tüntetéseken saját bevallás szerint. Legalábbis a bíróságon így rimánkodnak. Itt meg eljátsszák a nagy "hárcost".

"Amúgy remélem a román állampolgárságot készülsz felvenni, ott előnyt jelent, ha tolvaj vagy.

"

Neked is így sikerült felvenned?

2012. ápr. 11. 05:07
 9/15 anonim ***** válasza:
45%

"Azért kíváncsi vagyok, hogy az ide írogató, nagyszájú, igazságosztó, szájkaratés, fórum harcosnak hány olyan szoftver van a számítógépén ami ne jogtiszta (gyengébbek kedvéért: le lett töltve). Az ugyanolyan bűncselekmény. Ja, az nem számít? Álszentek vagytok."

szerintem te meg simán hülye.

az emberek többsége akik nem vásárolják meg a több mint 10e Ft-os szoftvereket azok nem károsítják meg a fejlesztőt úgy mint egy csokitolvaj. Tekintettel arra, hogy ezek az emberek azért nem veszik meg a programokat mert nincs rá pénzük. Ha nem töltené le, akkor se venné meg, nem lenne több bevétele tőle a fejlesztőnek.

Jah és egy érdekesség.

Tegyük fel, hogy egy srác letölt több programot is amin tanul. Informatikus lesz. Aztán egyszer céget alapít ahova már megvásárolja a szoftverek többségét, ezzel bevételt generált a fejlesztőnek. De ha srác korában nem töltött volna le semmit, akkor lehet, hogy gépet se vett volna, mert nem tudta volna kihasználni és a végén nem informatikus lett volna, hanem munkanélküli, vagy mondjuk vízvezeték szerelő.

Szerintem amúgy mindenképpen gázabb amikor valaki fizikailag emeli el a terméket mint az, hogy tök névtelenül letölti az internetről. Az aki boltból lop, sokkal gátlástalanabb és veszélyesebb is lehet.

2012. ápr. 11. 10:51
 10/15 anonim ***** válasza:
5%

"az emberek többsége akik nem vásárolják meg a több mint 10e Ft-os szoftvereket azok nem károsítják meg a fejlesztőt úgy mint egy csokitolvaj."

Ja, akkor legközelebb a boltból kell kilopni a szoftvert.

"Tekintettel arra, hogy ezek az emberek azért nem veszik meg a programokat mert nincs rá pénzük"

Aha, nekem nincs pénzem menő mobilra, mégsem nyomom fel a kirakatot. Érvelésed szerint ezt is meg lehet tenni mert ugye nincs rá pénzem ez pedig feljogosít a lopásra.

"Tegyük fel, hogy egy srác letölt több programot is amin tanul. Informatikus lesz. Aztán egyszer céget alapít ahova már megvásárolja a szoftverek többségét, ezzel bevételt generált a fejlesztőnek"

Holnap elmegyek betörni egy Ferrari üzletbe és elhozok egy autót. Lehet, hogy menő autóversenyző leszek és Ferrari termékeket fogok venni. Lehet, hogy nem. (A szoftverkalózok 99%-a sosem lesz cégtulajdonos)

"Szerintem amúgy mindenképpen gázabb amikor valaki fizikailag emeli el a terméket mint az, hogy tök névtelenül letölti az internetről. "

Szerinted.

2012. ápr. 11. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!