Lopás 17 ezer forint értékben, bizonyíték nincsen mert kölcsön adtam neki, mit tegyek?
Sziasztok!
Kölcsön adtam egy 17 ezer forint értékű kütyüt emberkének. Többszöri felszólításra sem adja vissza.
Van értelme feljelenteni? Bizonyítékom nincs, tanú a helyszínen amikor oda adtam neki nem volt, de többen tudnak róla hogy neki adtam, csak ugye ők épp akkor nem voltak ott..
kajak nem tudom mit csináljak. :s vmi ötlet kéne.. pl. megfélemlítem hogy van bizonyítékom vagy van ügyvéd ismerősöm.. tehát lényeg hogy vallja be valahogy. 16-17 éves, tehát anyukájával is beszélhetek róla milyen egy ocsmány lánya van. önbizalomhiányos, könnyen befolyásolható ezt kell róla tudni. légyszíves segítsetek! bármit.
saját ötlet: beszélek vele a témáról, felveszem telefonomon amit mond, ez bizonyíték lényegében.. de kell még hogy egy tanú legyen amikor mondja, még ilyenkor is?
ha tényleg ott van egy tanú is, meg fel is vettem ahogy beismeri a hangot, akkor az már teljes értékű bizonyítéknak számít?
bármi más ötletek van segítsetek! illetve érdekel hogy jól gondolom-e. köszönöm!
Nem, nem Lilla.
Vélemény arra amit írtam? Engem érdekel hogy ha felveszem a hangját +1 tanú aki látja és hallja hogy tényleg azt mondta, az elégséges bizonyíték-e.
Illetve mit kaphat érte?
Először is, ha a kölcsön adtad neki, akkor az nem lopás.
Másrészt meg kölcsönszerződés szóban és ráutaló magatartással is létrejöhet, tehát van szerződés köztetek, csak nem írásos.
Harmadrészt meg igen, kérdezd meg az ügyvéd ismerősödet, mert vannak lehetőségek, de attól függően, hogy milyen értékű dologról van szó, valószínűleg a jogi út túl hosszadalmas és drága lenne. (Amúgy polgári és nem büntetőperben kell gondolkodni, mert ez szerződésszegés)
Teljesen logikus és alap dolog, hogy először írj egy tértivevényes levelet, amiben felszólítod, hogy adja vissza a dolgodat, ellenkező esetben jogi úton fogod érvényesíteni az igényedet.
És beszélj a szüleivel is.
Nem kell mindig azonnal feljelentésben gondolkozni, itt az amúgy is értelmezhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!