Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha az utcán megtámadnak,...

Asdasd07 kérdése:

Ha az utcán megtámadnak, önvédelemből szúrhatok késsel? (nem halált okozó helyre)

Figyelt kérdés

2012. ápr. 10. 18:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Még kést sem hordhatsz az utcán,pláne nem szurkálni vele..
2012. ápr. 10. 18:30
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
5 centinél rövidebb pengéjű kést hordhatsz.
2012. ápr. 10. 18:33
 3/13 A kérdező kommentje:
7 cm nél rövidebb.. de ha betámadnak késsel.. akkor sem használhatom?
2012. ápr. 10. 18:38
 4/13 Tactical ***** válasza:
Kés a kés ellen engedélyezett.
2012. ápr. 10. 18:46
 5/13 anonim ***** válasza:
96%

Pontosítva:

8 cm-nél rövidebb pengéjű kés lehet nálad, a felett "közbiztonságra különösen veszélyes eszköz".

Elméletileg védheted magad késsel, de a jogászok elcsámcsognak egy ideig, ha megteszed.

2012. ápr. 10. 18:46
 6/13 evans válasza:
hülye vagy az életedről van szó!!! én simán leszúrnám ha úgy alakul akár meg is dögölhet én gondolj csak bele ha nem használod akkor úgy jársz mint a Simon Tibi. jogod van önvédelemhez! inkább te mártsd meg a másikban a kést minthogy benned mártsák meg nemde?
2012. ápr. 10. 18:49
 7/13 A kérdező kommentje:
utolsó.. de igen,csak ha utána lecsuknak a börtönbe seggberaknak,megvernek,csicska lennék... 17 éves vagyok
2012. ápr. 10. 18:58
 8/13 anonim ***** válasza:

"5 centinél rövidebb pengéjű kést hordhatsz."

Az nem kés hanem szike, és még étkezésre is alkalmatlan. Egyébiránt meg 8 cm ig hordhat ruházatban és tetszőleges pengehosszt pedig táskában csomagolva.

2012. ápr. 10. 19:48
 9/13 anonim ***** válasza:
87%

"utolsó.. de igen,csak ha utána lecsuknak a börtönbe seggberaknak,megvernek,csicska lennék... 17 éves vagyok"

Megdögleni jobb? Tiéd a döntés...

2012. ápr. 10. 19:49
 10/13 anonim ***** válasza:
Eddig úgy volt, hogy kés a kés ellen mehetett, meg természetesen lőfegyver ellen is, viperáról, fadorongról meg ilyenekről én sem tudom hogy volt szabályozva. Most viszont át lett variálva az egész, elvileg könnyítettek a feltételeken.
2012. ápr. 10. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!