Illegális a paprika és a bors spray?
Az a gondom,hogy anyumat ebbe az évben már 2x támadta meg egy roma csoport(ki akarták rabolni,2 különböző város,szóval nem ugyanaz a csoport),de hál Isten nem sikerült nekik de nagyon aggódok érte,megőrülnék ha valami történne vele:( Ezért gondoltam hogy veszek neked egy paprika vagy bors spray-t,de valahol azt látom hogy illegális ez tényleg igaz? Mert akkor természetesen nem vennék csak érdekelne! Mert grando.hu-n láttam fent 3 ezer ft-ért csak azt írták külön engedély kell hozzá! Máshol meg azt láttam hogy vadászboltokban lehet kanpi! Van valakinek tapasztalata e téren vagy valaki tudja hol lehet venni? És ha illegális akkor esetleg valami legális verzió? Köszönöm előre is a válaszokat!
L/20
A "mit csináljak"-ra: vegyél CR-sprayt, ha épp kapható és ha szánsz rá 3-4 ezret. Egyébként szard le és simán vegyél peppert, senkit nem érdekel és ha mégis van olyan tahó rendőr aki feljelent, akkor is többet ér az életed, mint a pénzbírság (ami először nem is lesz sok (100ezer a max egyébként)).
Csak azért írtam, hogy tudd, hogy elvileg nem "legális". De ugyan az a kategória, mint a 8,5 centis kés vagy egy bot. Nem kell túlmisztifikálni, ezért nem kerülsz börtönbe :)
Milyen veszélyes dologra gondolsz? A fenti link a pontos jogszabály szövegére mutat, csak hogy ne a semmiről beszéljünk :)
Egyébként ajánlottabb egy gázpisztoly, csak az más kategória: nehezebb, drágább, stb.
..nos nekem inkább a hatékonyságával van problémám, nincs személyes tapasztalatom vele kapcsolatban de a környezetemben többen azt éllitják hogy jobbára hatástalan, sajnos egyelőre nem találok olyan videót ahol valódi akcióban láthatnánk hogy mit is ér valójában.
Egy rendőrképzős videón viszont lefujják vele a kadétot aki ezután még vagy fél percig teljes erőböl üti a boxzsákot utána pedig megbilincsel valakit, hát nem az az elsöprő hatás amire épiteni lehet...
A kapszaicin tartalmú spré viselése közterületen nem megengedett. Közbiztonságra különösen veszélyes anyagnak minősül. Tehát nem lehet paprika sprayt magaddal vinni az utcán. Amit szabad (többek között) a CS gáz mennyiségi korláttal, de ez kevésbé hatékony (tapasztalat).
Én nem csak tippelgetek, hanem tudom.
"Egy rendőrképzős videón viszont lefujják vele a kadétot aki ezután még vagy fél percig teljes erőböl üti a boxzsákot utána pedig megbilincsel valakit, "
Nekem az a tapasztalatom a CS gázzal kapcsolatban, hogy kellemetlen. Amikor egy ilyen gázzal kerültem kapcsolatba, arra gondoltam, hogy de jó lenne nem levegőt venni mert kihányom a belem és kiköpöm a tüdőm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!