Ha kirobbanna a 3. Világháború, ti bevonulnátok?

Természetesen.
Ha az országot külső támadás érné. Nem kellene ehhez egy 3. Világháború.
Mint férfi, úgy érzem, hogy kötelességem egy ilyen esetben megtenni ezt a lépést.
Én nem a "politikusokért" harcolnék, hanem a civilekért, a nőkért és gyerekekért, akik nem tudnak védekezni.
Láttam már, milyen egy háború, láttam, hogy mit tesznek a támadók a védtelen lakossággal...
Ezt szeretném megakadályozni minden áron.

" Statárium lenne, katonák grasszálnának az utcán, aki harcképes civil és nem vonul be, azt helyben lőnék le."
Én inkább kimennék az utcára gördeszkázni.

Már válaszoltam a kérdésre, és értékeltem az eddigieket.
Akkor néhány reflexió:
"Ha kirobbanna a harmadik világháború a bevonulás nem választás kérdése lenne. Statárium lenne, katonák grasszálnának az utcán, aki harcképes civil és nem vonul be, azt helyben lőnék le."
Ez azért erős túlzás. Ilyesmire példa a 2. VH legelkeseredettebb pillanataiban volt német oldalon, amikor már látszott, hogy mindennek vége. Kiküldenék a bevonulási parancsokat, aki nem jelenik meg, azt a rendőrség keresné meg és vinné hadbíróság elé és elmarasztalnák szolgálat alóli kibúvásért. Nem tudom honnan vizionálta a kedves válaszadó ezt a statáriumos marhaságot. Egy háború nem egyik napról a másikra tör ki. Hónapokkal előre lehet tudni, ha valaki komoly lépésre készül (katonai aktivitás, gyakorlatok, szállítások, átcsoportosítások, bevonultatás megkezdése, stb.), és jó időben el lehet kezdeni a felkészülést, akár fél-egy évvel a harcok megkezdése előtt.
"15:17: ennek annál is magasabb a valószínűsége, mivel Magyarországon 56 óta nem volt fegyveres konfliktus."
Magyarországon nem, de néhány környező államban igen, ahol vettek rész harcokban magyarok (civilek, nem hivatalosan), illetve van pár ezer katonánk, akik már megjártak pár rázós helyet (pl. Irak, Afganisztán, Afrika) ahol azért szereztek némi tapasztalatot.
"Nem.
Attól hogy sokan őrültek nem kell beállni a sorba.
Egyébként meg minek bevonulni ?
Ledobnak egy bombát, és ennyi.
Nem kell itt vonulgatni sehova."
Érdekes elképzeléseid vannak a háborúról. Ki dobna le milyen bombát hova? Ha ilyen egyszerű lenne, akkor szerinted mi a kacskaringós kutyagumibogyóért szopkodja azt a bizonyos a kóchengrest NATO már majdnem tíz éve Afganisztánban? Amúgy meg kik az őrültek? Milyen sorba? Azt sem tudod, miről írsz.
"A nagy többség biztos, hogy nem vonulna be (én sem), hanem vagy tiltakozna, vagy békés területre menekülne. Változnak az idők."
Gratulálok! Majd a tiltakozásod biztosan megóvja a polgári lakosságot attól, hogy 6 és 96 év között minden nőt megerőszakoljanak, és a csecsemőket fejjel csapdossák a falhoz. Jaaa! Hogy ezek előfordulhatnak egy háborúban? Hát igen. Mert ma egy háború nem a senki földjén és lövészárkokban zajlik, valahol messze, hanem benn a falvakban, benn a városokban, ahol a polgári lakosság vagy elmenekül (aki tud), vagy próbál túlélni, és elszenvedi a háború következményeit. Gratulálok bátor és önfeláldozó menekülésedhez a biztonságba s.ggfej!
"Ha bevonulok az ellenség öl meg, ha nem akkor a hadbíróság ha még is sikerül elbújnom valahol akkor vagy éhenhalok vagy a tömegpusztító vegyi/biológiai/atom fegyverek ölnek meg. Tökmind1 mit csinálok."
Ha bevonulsz megölheted az ellenséget, ha nem, akkor a hadbíróság elé kerülsz és úgyis bevonulsz, ha elbújsz, úgyis megtalál az ellenség, tömegpusztító fegyvert pedig senki nem mer bevetni, mert azt ellencsapás követi. Gondolkozz és tanulj!
"nem vonulnék be, az valószínűleg nem Magyarország háborúja lenne, hanem a NATO háborúja többek között.
de még ha máshogy is lenne, akkor sem a hazámat védeném hanem egy elit érdekeit szolgálnám ki."
A fentiek tekintetében az egy baromi nagy f.szság... Egy gyáva f.reg kifogáskeresése.
"Önként normális ember nem megy háborúba, de ezt legritkább esetben kérdezik meg az egyéntől. Viszont, ha a két világháborús tapasztalatunk és kiváló eredményeink után, belevágunk egy harmadikba, akkor ott nagyon elgurult a gyógyszer."
Nálad, kedves Válaszoló, meg lassan nálam, ahogy végigolvasom ezt a sok hőst...
Jöhetnek a kis piros kezek, de én továbbra is azt mondom, hogy inkább én pusztuljak, minthogy egyetlen magyar gyermeket megöljenek, vagy egyetlen magyar lányt megerőszakoljanak.
Olvasgassatok kicsit a kilencvenes évek Délszláv háborúiról, és kaptok egy képet arról, hogy mi lenne itt az ábra, ha kitörne egy háború.

"Egy háború nem egyik napról a másikra tör ki. Hónapokkal előre lehet tudni, ha valaki komoly lépésre készül"
Mondjuk ha valaki a NATO légterébe csak úgy be-berepülget minden előjel nélkül? Gondoljunk csak arra mikor izraeli kémrepülőgépek húztak el Budapest felett minden előjel nélkül vagy az oroszok mentek el meglehetősen egy atombomba hordozására is alkalmas nagy géppel: [link]
Nem vagyok paranoiás, de ma már olyan kémtechnológiák vannak, hogyha valamelyik nagyhatalom titokban akar tartani valamit, azt titokban is fogja tudni tartani. Nem fogja a tévé bemondani hogy az oroszok (hasraütés, akármelyik nép lehet) fegyverkeznek, nem akarnak "pánikot kelteni".

"Mondjuk ha valaki a NATO légterébe csak úgy be-berepülget minden előjel nélkül? Gondoljunk csak arra mikor izraeli kémrepülőgépek húztak el Budapest felett minden előjel nélkül vagy az oroszok mentek el meglehetősen egy atombomba hordozására is alkalmas nagy géppel"
Mindezek az események legföljebb egy háború előjelei lehetnek. Egyetlen atombomba ledobása semmire sem jó, mert nem lehet ezzel háborút nyerni. Egy atombomba legfeljebb terrorcselekmény, amit megtorlás követ (lásd Afganisztán, amit ráadásul állítólag előre tudtak, ahogy előre tudták Pearl Harbort is (csak elakadt az információ), a végén pedig kiderült, hogy a támadás el sem érte a kitűzött célját).
"Nem vagyok paranoiás, de ma már olyan kémtechnológiák vannak, hogyha valamelyik nagyhatalom titokban akar tartani valamit, azt titokban is fogja tudni tartani."
ŐŐŐ... A KÉMtechnológia nem a zitoktartást szolgálja, hanem az információszerzést. Szerinted vannak még titkok ebben a világban, ha tizenévesek bejutnak az FBI rendszerébe? Gondolom az orosz és kinai rendszereket is folyamatosan támadják, mert az információs háború az folyamatosan zajlik. Ha háborúra készül valaki (készülnek valakik), akkor ahhoz hadgyakorlatok kellenek, készletek felhalmozása és csoportosítása kell, bevonulás kell, kiképzés kell. Ezt nem lehet titokban tartani. Ezek nélkül egy bombatámadás pedig nem háború, hanem egyszerű terrorcselekmény.
"Nem fogja a tévé bemondani hogy az oroszok (hasraütés, akármelyik nép lehet) fegyverkeznek, nem akarnak "pánikot kelteni".
Nem is kell. Elég, ha azok tudják, akiknek tervezni és dönteni kell. Mire valami megjelenik a TV-ben, addigramár kész tények lesznek. A polgárok és a katonák nagy része is csak akkor szerez tudomást a dolgokról, vagy találgathat, ha a hírek mögé néz...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!