Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A Világháborúk után melyik...

A Világháborúk után melyik háborúk voltak a legnagyobbak?

Figyelt kérdés
Értem úgy, hogy melyikek követelték a legtöbb áldozatot, melyikek zajlottak le nagyobb területen valamint melyikek tartottak a legtovább?

2012. márc. 21. 20:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem a Vietnámi-háború, de a közel keleten is sok áldozatot követelőháború volt: Kuvaitban, Szomálián, Irakban, Afganisztánban.
2012. márc. 21. 20:41
 2/12 anonim ***** válasza:
66%
Korea, Vietnam, Arab-izraeli háborúk, Öböl-háború, Irak, Afganisztán. Mindezek közül a koreai háború volt a legvéresebb.
2012. márc. 21. 20:42
 3/12 anonim ***** válasza:
76%
Kongói medencében zajló háborúk talán még talán több áldozatot is követeltek, ráadásul zömével civileket.
2012. márc. 21. 20:49
 4/12 anonim ***** válasza:
94%

Sokan elfelejtik a harmincéves háborút, csak azért mert nem "modern" háború volt, pedig több millió áldozatot követeltek, nagy területen zajlottak, különböző koalíciók alakultak, és óriási jelentőségű következményei lettek Európa jövőjére. Többek között az első igazi békekonferencia is ehhez a háborúhoz (vagyis lezárásához) kötődik.

A Hétéves háborút ugyanezért felejtik el, pedig az már-már világháború volt, hiszen tengereken és gyarmatokon is folytak a harcok.

Ha a modern időkbe ugrunk, akkor a délszláv háborút sem szabad elfelejteni. Iszonyatos dolgok történtek minden oldalon, amikről az emberek azt gondolták, hogy Európában ilyen soha többé nem történhet meg és ugyancsak súlyos következményei voltak.

2012. márc. 21. 20:55
 5/12 A kérdező kommentje:
Ja igen nemcsak modern háborúkra vagyok kíváncsi hanem az Ókortól egészen napjainkig lezajlott ütközetekre. Hacsak nem volt az őskorban valami nagy háború :D
2012. márc. 21. 20:58
 6/12 A kérdező kommentje:
Plussz ahogy az utolsó írta melyik háborúk tekinthetők valójában világháborúnak még az eddigi I. és II. után? A 7 éves és a 30 éves pl vagy más is?
2012. márc. 21. 21:09
 7/12 anonim ***** válasza:
76%
szerintem a vietnami. és a mi szempontunkból a délszláv-háború.
2012. márc. 21. 22:42
 8/12 anonim ***** válasza:
52%

Afganisztán

Öbölháborúk

Vietnam

Csecsenföld

Délszláv háború

2012. márc. 22. 05:14
 9/12 hollófernyiges ***** válasza:
85%

A legvéresebbeket a kínaiak produkálták, van olyan becslés ami szerint a taiping-felkelés százmillió áldozatot követelt, de nem ez az egyetlen ilyenjük.

[link]

2012. márc. 22. 08:11
 10/12 anonim ***** válasza:
Még a 100 éves háború volt amit szerintem kihagytatok szerintem.
2012. márc. 28. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!