Nem találtam diagramot a világra nézve, de találtam ehhez kapcsolódót. Az éves jövetelmet itt a Nemzetközi Valuta 2009-ben adják meg. Ha az ország nevére kattintasz, részletezik:
Dániában nincs hivatalos minimálbér, de az effektív minimálbér 14 eur/óra, ami havi 2240 eurónak felel meg.
Magas még a belga és francia minbér is (kb. 1400 eur/hónap).
Ezek a legmagasabbak. Alsó határ nincs, hiszen sok országban nincs minimálbér, a legalacsonyabb bér meg nyilván valami afrikai vagy dél-amerikai rabszolga vagy peón "bére".
A hivatalos minimálbér Moldovában havi 24 euro, Lesothóban 26, Togóban 43 euro.
2011. aug. 15. 22:30
4/9 anonim válasza:
teljesen mindegy mert lehet 200 ft is a minimálbér ha pl. egy kóla 0,0001 ft-ba kerül
5/9 anonim válasza:
ma 22:27
Hát hogyne Magyarországon lenne a legalacsonyabb. Magyarország a világ legrosszabb helye minden szempontból, mint a GYK-n közismert :))))
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Rossz az ilyet nézni, hogy ennyire rosszak a fizetések :S
Szerbia Vajdasági részében 150 eu a minimálbér. Montenegróban meg 400-500 eu körül van.
2011. aug. 15. 22:32
7/9 anonim válasza:
nem igaz, :) mert románia 45.000 és ukrajna 27.000 :)
2011. aug. 15. 22:32
8/9 anonim válasza:
azért hülyeség ez az összehasonlítás, mert azt elfelejti számba venni, hogy mások a megélhetési költségek is. arról nem is beszélve, hogy Angliában pl. csak órabérre adják meg (5.93 font), és nincs egységes heti óraszám. nekem pl. a teljes munkaidőm 37 óra, a barátnőméknél 37.5, a tesóméknál 40, régi munkahelyen 35 volt, ismerőséknél 39.5 óra. és minimálbérből pont ugyanolyan nehéz a megélhetés itt is, mint otthon.
2011. aug. 15. 22:39
9/9 anonim válasza:
ugye ezek bruttóban vannak megadva de a nettő nem mindenütt ua., és az is számít, hogy mennyiből lehet megélni
ezzel nem azt mondom, hogy mondjuk mo-n a legnagyobb de nem is a legkisebb
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!