Tudja ma már pontosan a történettudomány hogy miért repült Rudolf Hess Angliába?
Figyelt kérdés
70 évvel később is homályos az ügy,hát nem vattek fel róla jegyzőkönyveket?Vagy Zárolták az aktákat?2012. márc. 22. 22:23
1/5 anonim válasza:
Tárgyalni akart az angolokkal a békéről legjobb tudomásom szerint.
3/5 A kérdező kommentje:
Igen,ezt hallottam,de hogyhogy nem a külügyminiszter ment vagy hogyhogy nem tudott róla Hitler?(Vagy csak játszotta a meglepetett de tény hogy dühös lett mikor meghallotta)
Teljesen szokatlan és furcsa eset.Ráadásul valamelyik herceget kereste állítólag mikor elfogták akit a '36-os olimpián ismert meg és barátjának nevezte.Ő viszont nem emlékezett semmiféle barátságra,sőt azt mondta állítólag hogy nem is látta korábban.Amúgy ha tényleg egy rég látott herceg ismerős révén kívánt tárgyalni nem lett volna ésszerűbb előbb levélben vagy diplomaták útján megkeresni? És az milyen már hogy semmilyen jegyzőkönyv nincs Hess kihallgatásáról? Sok itt a nyitott kérdés.
2012. márc. 22. 22:46
4/5 anonim válasza:
Szerintem valószínűleg az is belejátszhatott Heß repülőútjába, hogy a '30-as évek végére teljesen háttérbe szorult Göringel szemben, holott hivatalosan ő volt Hitler helyettese. Másrészt meg úgy gondolta, hogy mivel mind a németek, mind az angolok germánok, ezért az egymás ellen való háborúzás helyett össze kéne fogjanak és a Szovjetunió ellen fordítsák fegyvereiket. Hitler valószínűleg nem igazán osztotta Heß nézeteit, ezért repült Angliába titokban.
5/5 anonim válasza:
én eddig minden dokumentumfilmben azt hallottam, hogy békét akart kötni az angolokkal! a németek igazából egész angliát a földdel egyenlővé tehették volna, de Hitler kicsit naiv volt ilyen téren, mert azt gondolta, hogy majd az angolokat a saját oldalukra állíthatja a későbbiekben, ezért nem adtak ki parancsot még több légicsapásra anglia ellen! csak hát jött egy nem várt tényező és ez volt az USA! ha az USA nem lép be a háborúba, akkor a németeknek TALÁN lett volna esélyük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!