Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Azokat az embereket akik...

Azokat az embereket akik megerőszakoltak kisgyerekeket. Ki védi? úgy értem a bíróságon.

Figyelt kérdés
Van aki képes pénzért ezeket védeni?????

2012. márc. 22. 18:26
1 2 3
 11/23 asmosys ***** válasza:
100%

Jó látni mikor ilyen kérdés kerül elő és nem szabadulnak el az indulatok.

Egyébként téves feltételezés hogy a védelem egyetlen célja a felmentés.

A védelem feladata /többek közt/ hogy a vádlott jogszerű eljárásban részesüljön, illetve megalapozott vádak alapján törvényszerű büntetést szabjanak ki rá.

2012. márc. 22. 21:34
 12/23 A kérdező kommentje:
Persze tudom hogy van aki védi őket , nem vagyok hülye...Csak ha minden ellene szól esetleg, a 8 éves kislány is elsírja bánatát hogy márpedig megtörtént, anyukája is bizonygatja, orvos is láttamozta és igazat ad neki.Ugye ha "nyilván" bűnös akkor is védi valaki...Csak kíváncsi vagyok hogy vajon nem fordul e fel a gyomruk ilyenkor az ügyvédének, és vajon képes e bizonygatni hogy márpedig a vádlott ártatlan...
2012. márc. 22. 21:42
 13/23 anonim ***** válasza:
67%
Egy ismerős ügyvéd pár évvel ezelött kizavart az irodájából egy kislányokat molesztáló férfit.Esze ágában sem volt elvállalni az ügyet.Két iskolás gyereke van,neki ez az elve.
2012. márc. 22. 21:51
 14/23 anonim ***** válasza:

"Ugye ha "nyilván" bűnös akkor is védi valaki.."

A "nyilván" még édeskevés.

" 8 éves kislány is elsírja bánatát "

Hát ez jó. Mi van, ha hazudik? Ja, persze, legyünk naivak. A kis angyalkák nem hazudhatnak. Pedig igen. Kis hazugságból nagy lett és már nem meri elmondani az igazat mert nagy bajba kerülne. Vagy személyiségzavaros a gyerek (bár nem tudom, hogy ilyen korban is vannak-e személyiségzavaros megnyilvánulások).

" anyukája is bizonygatja"

Minden anya a saját gyerekének ad igazat. Hogyan szerzett róla tudomást? A gyerek mondta vagy tettenérés? Lehet, hogy érdekellentét állt fenn a nő és a férfi között és a nő a gyereket használta fel. Tettenérés?

"orvos is láttamozta és igazat ad neki."

Na, ez a láttamozás ez olyan dolog, hogy még vagy 3 szakértő vizsgálatot fog tartani.

2012. márc. 23. 05:27
 15/23 anonim ***** válasza:
68%

"Egy ismerős ügyvéd pár évvel ezelött kizavart az irodájából egy kislányokat molesztáló férfit.Esze ágában sem volt elvállalni az ügyet."

Akkor lesz szíves az "ügyvéd" visszaadni az jogász diplomáját, ugyanis pont az első szabály, az ártatlanság vélelme ellen vétett azzal, hogy eleve bűnösnek ítélte. Ugyanis attól, hogy valakit megvádolnak egy bűncselekménnyel, egyáltalán nem biztos, hogy elkövette.

2012. márc. 23. 07:09
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Na azért a másik oldalra se essünk át!

Az ügyvédnek nem kötelessége az összes ügyet elfogadni amivel beesnek hozzá!!

Általában amúgy is meghallgatja az ügyfelet és utána dönt hogy elvállalja-e! Nem mellesleg ő is csak ember és nem "kötelessége" legyőzni magában az emberi érzést hogy ő tényleg nem tudná becsülettel védeni...

Sőt!

Az ügyvéd becsületére írom ha nem vállal el olyan ügyet amit nem tudna amúgy sem tisztességgel védeni.

2012. márc. 23. 07:22
 17/23 A kérdező kommentje:

Szerintem nem értettetek meg engem. Én azokról beszélek amikor szinte már biztos hogy igaz..najo belinkeleg valamit:

"Tizenkét év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélt hétfőn a Bács-Kiskun Megyei Bíróság nem jogerősen egy 56 éves miskei férfit, aki egyik kiskorú lányát négy alkalommal megerőszakolta, és mindkét lányát rendszeresen bántalmazta. A férfi az első erőszakos nemi közösülés előtt megverte, és ez olyan félelmet váltott ki a lányban, hogy a későbbiekben sem mert ellenkezni. A bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát megszüntette. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért, a vádlott felmentésért, védője bizonyítottság hiányában elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett."

Elsősorban FELMENTÉST kért, másodsorban enyhítésért fellebbezett!

a védője...

Az ilyenekre értem? Hogy képes bárki is ezt elvállalni???

2012. márc. 23. 14:50
 18/23 anonim ***** válasza:

73%-os

Ne beszélj már hülyeségeket,hogy lenne már köteles elvállalni.A gyanúsított megjelenése,bemutatkozása,majd a bűncselekmény elmesélése váltotta ki az ügyvédben az ellenszenvet.

55%-os

Mintha védenéd a gyermek megrontókat..vagy rosszul látom?Csak nem az vagy?

2012. márc. 23. 14:56
 19/23 anonim ***** válasza:

"Mintha védenéd a gyermek megrontókat..vagy rosszul látom?Csak nem az vagy?"

Gratulálok az elemi logika teljes hiányához.

[link]

2012. márc. 23. 15:12
 20/23 anonim ***** válasza:

"Gratulálok az elemi logika teljes hiányához.

[link]

"

Köszönöm a válaszod, nekem is ez jutott legelőszőr eszembe mikor elolvastam a válaszát.

2012. márc. 23. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!