Ez esetben milyen munkaügyi jogi igényekkel élhetek?
Figyelt kérdés
1999. évben volt az utolsó munkaviszonyom, egyik pártnál országos szervező titkár, a munkáltatómat két alkalommal is nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte a munkaügyi bíróság, az utolsó eljárásban tudomást szerzett a munkáltató arról a tényről hogy bírói utalvánnyal az igazságügyi orvos szakértői vélemény alapján 2004. évben 67% rokkantságot állapított meg amit 2002 decemberétől visszamenőleg adott, a munkáltató elmulasztotta a káraim előterjesztésére való felszólítását megküldeni részemre. Mivel elévülési időn belül van még az ügy mert állapotom romlott II. csop 100% munkaképesség csökkenést igazolt az ORSZI.Kérdezem ez esetben a KSH tól kapott hasonló munkakört betöltők átlagkeresetére hivatkozhatok e az elvárható keresetem összegére? Valamint a fenti esetben a rokkant nyugdíjam és az elvárható keresetem közötti különbözetét mennyi időre visszamenőleg kérhetem ? mert e téren a munkáltató mulasztott azzal hogy tudomására jutott a rokkant nyugdíjazásom és mégsem szólított fel káraim előterjesztéseire.Kérdezem még hogy a fenti esetben a bíró nincs e kötve abban hogy Pl 15-20 milliókat nem ítélhet meg ?2012. márc. 10. 15:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!