Milyen munkajogi igényekkel élhetnék ez esetben?
Figyelt kérdés
isztelt Rónaszéki Úr !Problémám nem egyszerű, ezért megpróbálom tényszerűen ismertetni. 1999. évben egyik pátnál országos szervező titkárként munkaviszonyban dolgoztam. Ez év végén szándékosan idegileg ki készített a munkáltatóm aminek a következtében okozati összefüggésben 2004. évben és 2009. évben is nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte a bíróság a munkáltatót. (2004. évben visszamenőlegesen 2002. évtől 67% rokkantságot állapítottak meg. )Most újabb per indításának ügyében kérnék tanácsot.Mivel az állapotom rosszabbodott igényelhetek e peres eljárásban vagyoni és nem vagyoni kár igényt ? Azt melyik határnaptól ? Munkabérem mellett rendszerességgel havi megbízási díjakat is kaptam amit a betegségeim miatt 2000. évben megszűntek.Jelenleg olyan tisztségek már nincsenek amelyben voltam én a munkáltatómnál. Ez esetben hogyan kell kiszámolnom a károm összegét ? Igényelhetem e a havi járadék megítélését is meg annak visszamenőleges összegét- egy összegben ? Tisztelettel várom szíves tanácsát köszönettel.2012. márc. 9. 08:54
1/1 anonim válasza:
Most találkozom 3x a kérésével mindig máshogy megfogalmazva lehet, hogy 1x megfogalmazhatná mindenre kiterjedően mert mindegyikbe újabb információk szerepelnek. Bár nem vagyok Rónaszéki úr de én nem látom az újabb kereset jogi alapját, ahogy ki tudom hámozni az ügyet önnek jogerős ítélet alapján jár valamiféle folyamatos juttatás, ha a bíróság már megállapította, munkáltatója vétkességét és megítélte önnek járadékot akkor gondolom már nem dolgozik adott munkakörben tehát ha nem tudja bizonyítani, hogy egészségi állapotának tovább romlása a munkáltatójának felróható vagy hogy ugyanabból az eseményből származik, akkor nincs értelme pereskedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!