Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit szóltok ahhoz, hogy a...

Tibor019 kérdése:

Mit szóltok ahhoz, hogy a Jobbik alapfokú végzettséghez akarná kötni a választójogot?

Figyelt kérdés
Ezek szerint csak az szavazhat, aki elvégezte a nyolcosztályos általános iskolát.

2012. febr. 11. 12:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
48%

"Én már azt sem értem, hogy miért csak homo sapiens sapiens szavazhat, egy kenguru például miért nem? Sőt... minden ami atomokból épül fel rendelkezzen egyenlő jogokkal! "

Szegény magányos protonokat ,neutronokat és elektronokat kizárnád?Azt a rasszista fajtádat!

Amúgy maximálisan támogatom.

2012. febr. 11. 14:35
 12/21 anonim ***** válasza:
22%
te meg a kvarkokat meg a húrokat felejtetted ki te rasszista!!!
2012. febr. 11. 15:19
 13/21 anonim ***** válasza:
50%
előző ezért ünnepélyesen is bocsánatot kérek,nem akartam a lelkükbe gázolni:)
2012. febr. 11. 15:58
 14/21 anonim ***** válasza:
50%

Ti csak az anyagi világban található dolgokkal foglalkoztok?

És a szellemekkel meg mi a helyzet?

2012. febr. 11. 16:23
 15/21 anonim ***** válasza:
34%

16:23

Igazad van. Szerintem az alkotmányba be kéne, hogy kerüljön, hogy a szotyinak lelke van. Aki kettéharapja az gyilkos.

2012. febr. 11. 17:16
 16/21 anonim ***** válasza:
23%
az oxigént meg génmanipuláljuk széndioxiddá a tüdőnkben, ezt is büntetni kéne
2012. febr. 11. 17:33
 17/21 anonim ***** válasza:
77%

Rengeteg gondom van a Jobbikkal, egyáltalán nem szimpatizálok velük. DE! Ezt a javaslatukat teljes mértékben támogatom. Mert néha szánalmasan hülye emberek szavaznak. Bár én inkább valami tesztet töltetnék ki, hogy mennyire ismerik a politikát, választási rendszert, satöbbi.

Mert: tudjátok ki az a Bartos Cs. István? Ő a "tanyasi filozófus", aki műanyagot eszik és abban a hitben él, hogy nagy döntéshozó ember az ebben országban-amúgy szimplán bolond.

Régen merő szórakozásból sokat néztem a videóit, manapság kevesebb időm van (apa lettem, vagy mifene:-) ),de egy szavát sem lehet komolyan venni, tényleg csak nevetni jó. Meg van győződve róla, hogy a miniszterelnök Orbán Gábor, továbbá az előző két elnökünk Bajnai Bendegúz és Turcsány Károly voltak. Ugyanakkor fel volt háborodva, mikor a megyei jelölteket látta a választások előtt az újságban, hogy "őt nem jelölték". Kopogtatócédula, ilyesmi? Életében nem hallott róla! Na most ez az ember is kapott értesítőt arról, vagyis mehetett volna szavazni! Könyörgöm, azt se tudja eszik-e vagy isszák, kiről-miről döntsön ő?!

De visszatérve az eredeti témához, a nyolc osztály is hasonló féket jelentene, a sok aluliskolázott, "hámeratévébeaszonták'-kal szemben.

Szóval a kivétel erősíti a szabályt, de most igaza vana Jobbiknak!

2012. febr. 11. 18:00
 18/21 anonim ***** válasza:
77%
Igen, ez egy jó ötlet.
2012. febr. 11. 19:38
 19/21 anonim ***** válasza:
53%
Teljes mértékig egyetértek vele. Sőt, szerintem valamilyen felső korhatár is szükséges lenne. A 80-85 éves, ill. ettől idősebb nyugdíjasok eddigre már ált. olyan mértékű demenciában szenvednek, hogy nem tudnak felelősséggel dönteni. Három országgyűlési választáson voltam önkormányzati delegált, az egyik évben nekem kellett a körzetemben lévő szociális otthonba mozgóurnát kivinni. Hát.. hát. Üveges tekintetek, "ez most akkor mi is?", "maga szerint hova húzzam az ikszet?" és "jajj kedveském csak jelölje be azon a nagy lapon, ami magának tetszik" típusú kommentárok jellemezték az intézményben eltöltött egy órát. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor otthonokba kellett mozgóurnával kimenni, akkor ott volt olyan idős néni, aki szellemileg fitt volt és felüdülés volt ezt látni a többi "azt se tudja hol van" választó után. Az ilyen kivételek erősítik a szabályt, lehetne akár egy törvényi "megengedő" passzus, hogy csak valamilyen orvosi papír, pl. neurológiai szakvélemény ellenében kérvényezhetnék a választójoguk megtartását.
2012. febr. 12. 05:32
 20/21 anonim ***** válasza:
77%
én már nagyon rég feltettem egy ilyesmi kérdést ahol azt kérdeztem én gondolom e egyedül azt hogy vén nyugdíjas kommunistáknak és az analfabétáknak nem kéne szavazati jog,ne ők döntsék már el az én jövőm,úgy szét oltottak válaszokban hogy el nem lehet képzelni...
2012. febr. 12. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!