Diákmunkát 15 évesen vállalhatok hévégén? (magyarázat lent)
Nem. A hétvége az hétvége, a tanítási szünet az őszi, téli, tavaszi és nyári szünet. Szóval legközelebb csak húsvétkor vállalhatsz munkát :(
Viszont le a kalappal előtted, hogy utána tudtál nézni, a legtöbben erre nem képesek :)
Köszönöm szépen a válaszod (bármilyen rosszul esik is) :(
Esetleg nem tudnál mondani olyan lehetőséget, hogy valami legális munkát válalljak? Akármit (bizonyos kereteken belül) megtennék egy kis pénzért... most nagyon el kell a családnak.
Innen ajánlom figyelmedbe a hetedik szakaszt:
A tanköteles fiatal munkavállaló a gyámhatóság engedélye alapján, a külön jogszabályban meghatározott művészeti, sport-, modell- vagy hirdetési tevékenység keretében az (1) és a (4) bekezdésben meghatározott feltételektől eltérően is foglalkoztatható.A tanköteles fiatal munkavállaló a gyámhatóság engedélye alapján, a külön jogszabályban meghatározott művészeti, sport-, modell- vagy hirdetési tevékenység keretében az (1) és a (4) bekezdésben meghatározott feltételektől eltérően is foglalkoztatható.
Én így "dolgoztam" már egész kicsi koromban is, zenéltem és táncoltam különféle rendezvényeken. Persze ezekhez előképzettség kell. Amihez viszont nem, az a modellkedés, statisztálás. Viszont szülői engedélyre szükséged lesz, szóval először velük beszélj. Én azért nem mehettem modellkedni, mert nem engedték meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!