Lehet, hogy van rá egyszerű magyarázat, de én nem vagyok képes rájönni. Miért van ez?
már akié, nálam a fehérje és a zsír bőven túlsúlyban van, a szénhidráttól meg rosszul vagyok. (émelygés, hirtelen elálmosodás rövidtávon, fáradékonyság hosszútávon)
azt értem, hogy nem romlik meg, meg magas a kalóriatartalma, de a tömény cukor nagyon szélsőséges vércukoringadozást okoz, ami nagyon hamar újra éhséghez vezet. (tehát olyan, mint amikor a szomjazók tengervizet isznak) a liszt pedig nyersen emészthetetlen, én úgy tudom.
amikor háború van, nem hiszem, hogy mérlegelni fogsz, hogy mit egyél. azt eszed, ami van.
a lisztből pedig kenyeret sütnek.
Az egy dolog, hogy most mit érzel, de ha választhatsz, hogy szénhidrátot eszel vagy semmit, azért te is a szénhidrátot választanád :)
Egyébként a lisztet kis sóval vagy cukorral és vízzel összekeverve már meg is sütheted és kész a sós vagy az édes lepény. Zsírral megkenve nem rossz energiaforrás, illetve ha olyan helyzet áll elő, hogy be kell rendezkedni önellátásra, akkor lehet csinálni kovászt, és akkor már megvan a napi zsíros kenyered.
"előbb ennék embert, mint lisztet vagy cukrot."
akkor bizony te egy f@sz vagy :)
Érdekes felvetés az emberevés preferálása...
De azt hozzá kell tenni hogy fehérje szempontból mindenféleképp több van benne. Amúgy társadalmi konvenciók gátolják leginkább, amik törvényekben szentesülnek. Lóhús kutya-macskahús? Cukorral viszont mélyen egyetértek. Még zöldféléket is hasznosabb lenne enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!