A nemzetközi vizeken?
A nemzetközi vizekre senki nem tart igényt mint ahogy az anktartiszra se.
**Ott akkor nincsenek törvények vagy mi??
De igen, vannak.
Vannak érvényben lévő megállapodások is, és egy állampolgár MINDENÜTT köteles betartani a hazája törvényeit.
Tehát pl. mivel a magyar törvények szerint tilos lopni, te mint magyar állampolgár nemzetközi vizeken sem lophatsz.
Pedro
Az Antarktiszra sok ország igényt tart, mert rengeteg ásványkincs van ott, de egy egyezmény alapján ezekhez a természetbeni értékekhez nem nyúlhatnak hozzá 2042-ig.
Nemzetközi vizeken az adott országod jogai vonatkoznak rád, de külföldön is vonatkoznak rád a magyar jogok.
Pl. ha elmész Hollandiába, ott füvezel jó sokat, akkor elméletileg Magyarországon eljárást indíthatnak feléd.
Ezt nem értem én is.
Olyan területekről van szó ami senkit nem érdekel. Ez a füves példa meg baromság. Milyen alapon perelhetne be bárki is?ott legális és ott tartózkodom én is. ergó nem sértem meg Hollandia törvényeit. A magyar törvény nem mondja ki csak azt hogy a füvezés Magyaroszág területén jogellenes.
De ha senkié a terület akkor hogy lehet törvénykönyve?
"Ez a füves példa meg baromság. Milyen alapon perelhetne be bárki is?ott legális és ott tartózkodom én is. ergó nem sértem meg Hollandia törvényeit. A magyar törvény nem mondja ki csak azt hogy a füvezés Magyaroszág területén jogellenes. "
Nem hülyeség, ez így van a hatályos alkotmány szerint is.
Hollandia törvényeit nem sérted meg, de Magyarországét igen, ergo elméletben eljárást indíthatnak ellened, mert Magyarország törvényei ugyanúgy vonatkoznak ha az állampolgár nem Magyarországon tartózkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!