Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A nemzetközi vizeken?

A nemzetközi vizeken?

Figyelt kérdés

A nemzetközi vizekre senki nem tart igényt mint ahogy az anktartiszra se.

**Ott akkor nincsenek törvények vagy mi??

2012. jan. 14. 12:51
1 2
 1/14 Shai-Hulud ***** válasza:

De igen, vannak.

Vannak érvényben lévő megállapodások is, és egy állampolgár MINDENÜTT köteles betartani a hazája törvényeit.

Tehát pl. mivel a magyar törvények szerint tilos lopni, te mint magyar állampolgár nemzetközi vizeken sem lophatsz.

Pedro

2012. jan. 14. 12:58
 2/14 anonim ***** válasza:

Az Antarktiszra sok ország igényt tart, mert rengeteg ásványkincs van ott, de egy egyezmény alapján ezekhez a természetbeni értékekhez nem nyúlhatnak hozzá 2042-ig.

Nemzetközi vizeken az adott országod jogai vonatkoznak rád, de külföldön is vonatkoznak rád a magyar jogok.

Pl. ha elmész Hollandiába, ott füvezel jó sokat, akkor elméletileg Magyarországon eljárást indíthatnak feléd.

2012. jan. 14. 12:59
 3/14 anonim ***** válasza:
A kettőnek mi köze egymáshoz? Senki nem tarthat igényt!Milyen törvények lennének egy bárki által használható területen? És azok hol és miben lenne leírva? És ki tartatna be bármit és hogyan?
2012. jan. 14. 13:01
 4/14 A kérdező kommentje:

Ezt nem értem én is.

Olyan területekről van szó ami senkit nem érdekel. Ez a füves példa meg baromság. Milyen alapon perelhetne be bárki is?ott legális és ott tartózkodom én is. ergó nem sértem meg Hollandia törvényeit. A magyar törvény nem mondja ki csak azt hogy a füvezés Magyaroszág területén jogellenes.

De ha senkié a terület akkor hogy lehet törvénykönyve?

2012. jan. 14. 13:17
 5/14 anonim ***** válasza:

"Ez a füves példa meg baromság. Milyen alapon perelhetne be bárki is?ott legális és ott tartózkodom én is. ergó nem sértem meg Hollandia törvényeit. A magyar törvény nem mondja ki csak azt hogy a füvezés Magyaroszág területén jogellenes. "

Nem hülyeség, ez így van a hatályos alkotmány szerint is.

Hollandia törvényeit nem sérted meg, de Magyarországét igen, ergo elméletben eljárást indíthatnak ellened, mert Magyarország törvényei ugyanúgy vonatkoznak ha az állampolgár nem Magyarországon tartózkodik.

2012. jan. 14. 13:27
 6/14 anonim ***** válasza:
Egyébként nem is füvezhetsz legálisan Hollandiában, ugyan is a füvezéshez kell kiváltani igazolványt, amit csak holland állampolgárok válthatnak ki egy évre.
2012. jan. 14. 13:29
 7/14 anonim ***** válasza:
... tényleg, akkor mi van, ha nem vagyok állampolgára egyik országnak sem? (Ne jöjjön olyan válasz, hogy olyan nincs, mert van/lehet. De ha nem lehetne gyakorlatilag, akkor is érdekelne elméletileg.)
2012. jan. 14. 13:32
 8/14 anonim ***** válasza:
Ez elég egyszerű!Ha nem az óceánban úszol akkor valamelyik ország területén lehetsz csak, és annak a törvényei vonatkoznak rád!Ha valaki belép egy országba az ottani törvényeket be kell tartania.
2012. jan. 14. 13:46
 9/14 anonim ***** válasza:
én sem hiszem, hogy az állampolgár saját országának a törvényei lennének mérvadóak nemzetközi vizeken. Pont ezért voltak jópár éve mindenféle turistahajók, ahol abortuszokat végeztek olyanok számára, akiknél az abortusz tiltott volt. Emiatt nem is lehetett felelősségrevonni őket.
2012. jan. 14. 13:51
 10/14 anonim ***** válasza:

itt van e:

[link]

2012. jan. 14. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!