Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A túlságosan valósághű és...

A túlságosan valósághű és "alternatív életet szimuláló" videójátékokat pl. World of Warcraft nem kéne betiltani, mint a drogokat, mert rájuk lehet szokni?

Figyelt kérdés

Rengeteg esetről olvastam, amikor a WoW és hasonló játékok annyira magukkal ragadtak, függővé tettek embereket, hogy azok nem tudtak normálisan funkcionálni az életükben.

Olvastam többek között egy férjről aki a WoW-ra rászokás után hanyagolta a feleségét és a saját testi épségét kockáztató életmódot vett fel, csak hogy minnél több ideje legyen wowozni és egy 13 éves gyerekről, aki egy normális, jókedvű, sportot szerető gyerek volt, de az anyja szavai szerint a WoW egy "aggresszív, zárkózott, iskolakerülő púposhátúvá" változtatta.

Angol nyelvet ismerők itt olvashatják el a két cikket:

[link]

[link]

Én megoldásként arra gondoltam, hogy hozni kéne egy törvényt, hogy a videójátékok nem lehetnek fejlettebbek a 80-as évekbeli Nintendónál, DOS-nál. Az ilyen játékokban kevésbé vannak meg az olyan kényszercselekvéseket, függőséget kiváltó jellemzők, amik a WoW-ban és más mai játékokban. Másik előnye lenne ennek a törvénynek, hogy gyerekek nem költenék el a sok összegyűjtött zsebpénzüket a legújabb videókártyára meg processzorra, hiszen csak profi számítógép felhasználóknak kéne ilyen erőgép.

Nektek mi a véleményetek?

2012. jan. 8. 18:47
1 2 3
 21/25 anonim válasza:

#19 es NEM én voltam csak #20 as viszont finomaban szólva egyet értek vele szóval ha jól esik pontozz le miatta.

csak mert 74% os ö is legalábis amikor válaszoltam:D

amugy Skyrim-mel játszok és nagy veszteség lene szerintem ha nem lene ez a játék ez pl, már müvészi kategóriába tartozik.

fügö nem vagyok ha tehetném lehet az lenék

nem mindenkinek van lehetösége fügövé válni

ez is mentális dolog

valakinek "semi" se kel hogy kényszer tevékenységet tegyen

neked is biztos van olyan dolog amivel lekötöd magad töb idöre pedig helyete sportolhatnal vagy valami:p

persze ezen a téren a sport is fügöség valakinek az a szenvedélye

kinek mi a lehetösége azt csinálja

2012. jan. 9. 13:28
 22/25 anonim válasza:
WoW-tól senki se lesz dühös, max ha csúfolják az iskolában. a WoW megnyugtat. NEM KELL BETILTANI!
2012. jan. 9. 13:49
 23/25 bembinó válasza:

"videójátékok nem lehetnek fejlettebbek a 80-as évekbeli Nintendónál, DOS-nál"

Erre az a válaszom ,hogy ismerek olyat aki régen még a 80-as években az egész fizetését a flipperbe lökte pedig nem nagy grafikáju játék XD

Az én gyerekkoromban volt egy nintendóm de csak akkor játszhattam ha kész volt a lecke és ha rossz jegyem volt el volt zárva és nem játszhattam vele.

Egy gyerek nem tehet ilyenekről se a játék a játékot szórakoztatásra gyártanak a szülők nem törődömsége miatt van az ,hogy a gyerek a gép előtt kockul.

A másik dolog meg ,hogy pont rossz játékot hoztál fel mert a wowban van szülői felügyelet szóval be tudja állytani a szülő ,hogy a gyerek mennyit játszon vagy mikor. A másik meg biztos nem a 13 éves gyerek fizette a bankkártyájáról a havidíjat...

Én is wow-zok de szórakozásból egy haverommal . Van párom is együtt lakunk boldogan és mikor én wow zok akkor ő olvas ha megunjuk filmezünk ennyi. De aki eleve retard és 0-24 ig játszik arról csak ő tehet ha meg gyerek akkor a szülő.

Béke!

2012. jan. 9. 16:36
 24/25 anonim válasza:
Nekem az a véleményem ,hogy ha valakit ennyire függővé tesz a Word of Warcraft akkor a probléma nem a játékkal van hanem az illető élet hátterével... Én is játszok ezzel a játékkal de nem vettem még észre ,hogy bármin változtatna ,sőt időnként meg is lehet unni.. Nálam van ,hogy kihagyok 1-2 hónapot mert elmegy tőle a kedvem..
2012. febr. 6. 14:18
 25/25 anonim válasza:

Titus Pulloval értek egyet. Kiegészítésképen elmondanám, hogy annak is örülnék ha elkezdenél foglalkozni pszihológiával mielőtt ilyen kérdést fel teszel, mert a válasz ott található!

Az, ha egy gyerek 13 évesen naphosszat wowozik, az egyrészt arra is vall hogy a szülő hagyja, másrészt pedig súlyos lelki problémákat jelez, mert azt jelenti, hogy valamiért az a gyerek menekül egy másik valóságba.

A számítógépes játékok azért sokkal vonzóbbak mint a valóság, mivel sokkal nagyobb az esélyje a sikernek, az elismerésnek, mint a valós életben, és mindezt sokkal kevesebb energia befektetéssel tehetjük meg. Ennyit a pszihológia részéről. Ha tehát a gyerekünk vagy bárki más játékfüggő lesz, az egy szenvedélybetegség, ami úgyanúgy kialakulhatnak alkohol, drog, vagy egyéb más területen is. A probléma inkább az elszigetelődés. Ha egy gyerek túl nehéznek érez valamit, és nincs segítsége, sokkal nagyobb esély van rá, hogy valamilyen függősége kialakul. Vagy azért mert kompenzál, vagy azért mert menekül valami elől. Az első emberek akik segíteni tudnak, vagy biztonságérzetet tudnak adni, a szülők. Ma ezt nem látom. ők sem tudják mi a pálya, ők is csak bolyonganak, mert ők sem kapták meg a szüleiktől anno azt ami az egészséges személyiségnek az alapja lehetne. És ez bizony apáról fiúra száll mindaddig, amíg valaki tudva és akarva meg nem szakítja ezt a kört, és el nem kezdi fejleszteni saját magát, vagy a gyermekét. Az élet minden területén megjelennek a függőségek, hol a szexben, az alkoholban, a drogban, a kocsikban, a tvben, az új telefonokban, a táblagépekben, a ruhákban, és még sorolhatnám. A függőségek kialakulását kéne megakadályozni, a kompenzálást, és a menekülést. Ezt pedig mind mind önfejlesztéssel lehet megoldani, és akkor ezeket az eszközöket is lehet jól használni!

Nekem ez a véleményem!

2012. dec. 14. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!