A túlságosan valósághű és "alternatív életet szimuláló" videójátékokat pl. World of Warcraft nem kéne betiltani, mint a drogokat, mert rájuk lehet szokni?
Rengeteg esetről olvastam, amikor a WoW és hasonló játékok annyira magukkal ragadtak, függővé tettek embereket, hogy azok nem tudtak normálisan funkcionálni az életükben.
Olvastam többek között egy férjről aki a WoW-ra rászokás után hanyagolta a feleségét és a saját testi épségét kockáztató életmódot vett fel, csak hogy minnél több ideje legyen wowozni és egy 13 éves gyerekről, aki egy normális, jókedvű, sportot szerető gyerek volt, de az anyja szavai szerint a WoW egy "aggresszív, zárkózott, iskolakerülő púposhátúvá" változtatta.
Angol nyelvet ismerők itt olvashatják el a két cikket:
Én megoldásként arra gondoltam, hogy hozni kéne egy törvényt, hogy a videójátékok nem lehetnek fejlettebbek a 80-as évekbeli Nintendónál, DOS-nál. Az ilyen játékokban kevésbé vannak meg az olyan kényszercselekvéseket, függőséget kiváltó jellemzők, amik a WoW-ban és más mai játékokban. Másik előnye lenne ennek a törvénynek, hogy gyerekek nem költenék el a sok összegyűjtött zsebpénzüket a legújabb videókártyára meg processzorra, hiszen csak profi számítógép felhasználóknak kéne ilyen erőgép.
Nektek mi a véleményetek?
19:06
Neked is csak ennyi eszed van, gyökerezni anonim körülmények között! Fogyatékos!
Ez hihetetlen baromság. Nekem is vannak barátaim akik wowoznak, én pedig xboxozok munka után, sőt annak idején rengeteget játszottam c64-en, TV játékon és hasonlókon, mégsem vagyok függő. Lett egy szakmám, életem, barátnőm, és igen leülök napi 1-2 óra játékra a haverokkal, akik közül sok más országban él, így játék közben elmeséljük mik történtek aznap.
Ez olyan, mintha a repülőgépeket tiltanád be csak azért, mert térítettek már el gépeket. A játék is ilyen, aki elront valamit, az függő lesz, de a nagy többség, minimum 80% csak kikapcsolódásnak használja.
Én cod2-t tolom normális körülmények között, de van amikor elszalad a ló, de nem érzem hogy függő lennék, mindenkinek van kedvenc játéka.
Mondjuk régebben FIFA MANAGER függő voltam, volt hogy fél napokat játszottam, és minden mást elhanyagoltam, de az a múlté...
Ez hülyeség kérdező..
Kb 6 éve wowozok (persze nem megállás nélkül , pár hónapos szünetek mindig vannak), nagyjából ugyanennyi ideje Counter Strikeozok is, mégis van életem. Tanulással nincs bajom, van magánéletem, egy csodás párom, vannak haverjaim, van hobbim , és emellett még olyan szabadidőm is van amit semmittevéssel töltök. Az hogy valaki függő lesz-e vagy sem, az nem a játéktól hanem az egyéntől függ.
Amikor wowoztam/wowozok mindig beszélgetek játékosokkal, és meglepő hogy kik nem wowoznak.. matek tanár... 55 éves nagymama... És mindegyiknek van élete is.
Tehát az a véleményem hogy ez hülyeség. Ugyanilyen erővel be lehetne tiltani a szerencsejátékot, az alkoholt, a gyüjtőszenvedélyeket, a dohányzást, és az önromboló életmód minden fajtáját...
"Nektek mi a véleményetek?"
Röviden ennyi: kibicnek kuss.
Ez abszúrd diktatúrikus kérdés.
És mi a helyzet a hánytató (undorító, hentes film erre gondolok) filmekkel? és egyéb "sima" agresziv filmkkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!