Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Behajtható ez a büntetés?

Behajtható ez a büntetés?

Figyelt kérdés

Céges autóval, külföldi rendszámmal parkoltam le fizetős helyen. Mire visszamentem ott állt az ellenőr, láttam jegyzetel, de azt mondta nem fényképezte le a kocsit. Mikor beültem a mellettem lévő autót lefényképezte és mintha félre fordítva a céges autóról is sunyin kattintott volna egyet. Mikor ránéztem elkapta a fejét, ezért is gyanús. Bár csomag nem volta kocsimon, de a mellettem lévőn se. Állítólag ez kell ahhoz, hogy fényképezzen, már ha így van.

Tudom hogy meg kellett volna vennem a jegyet, de 2 perc alatt megfordultam, jegyvásárlás tovább tartott volna. Az autó pedig munka eszköz, nem saját, hanem a munkáltatóm adta a feladataimhoz. Magyar telephely nincs, így csak azt tudom használni. (csak azoknak akik ezen akadnának fenn). Az autó rendszáma már bent van a helyi adatbázisba, mert kolegámat már megvágták és Ő fizetett is. Én viszont nem tudom, hogy egyáltalán megkentek-e, bár az ellenőrnek nem igazán hiszek.

Szerintetek mikulás csomag nélkül fényképezve és úgy, hogy az autóban ültem, úgy lehet büntetni? Egyáltalán behajtható a külföldi rendszám miatt? Vagy kiküldik annak, aki utoljára volt büntetve ezzel a rendszámmal és be is fizette így a rendszerbe került?

Köszönöm előre is az értelmes hozzászólásokat.

2012. jan. 6. 12:49
 1/9 asmosys ***** válasza:
Pár éve érvényben lévő nemzetközi együttműködés keretében, gond nélkül behajtják a külföldi büntetéseket is. Nagy valószínűséggel hamarosan érkezik levél az autó tulajdonosának.
2012. jan. 6. 12:58
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez azért fura, mert mindenhol azt olvasom, hogy külföldi rendszámmal nem tudnak mit kezdeni, max a környező országokkal van a Rendőrségnek keresztmegállapodása. De lehet még ez sem vonatkozik a parkoló társaságokra. Persze lehet ettől még úgy van amit irtál. Konkrétan tudod, vagy csak a hasadra ütöttél. Esetleg link ehhez az infóhoz? Köszi!
2012. jan. 6. 13:06
 3/9 A kérdező kommentje:

De még kérdésem az is, hogy:

-nem kell fényképezéskor a mikuláscsomagnak a szélvédőn lennie?

-ha benne ülök is büntethet? (mert akkor már benne ültem)

2012. jan. 6. 13:08
 4/9 asmosys ***** válasza:
Nekem is egy alkalmazott szolgáltatta az okot. :)) Hozzám jött bünti. /120 EUR ami most elég drága /Nyilván nem áll ez a rendszer az egész világra de EU-n belül már működik.
2012. jan. 6. 13:13
 5/9 A kérdező kommentje:
Melyik országból?
2012. jan. 6. 13:14
 6/9 asmosys ***** válasza:
Itthon ha benne ülsz akkor elméletileg nem lehet. Kint nem tudom, de ha már autóban vagy, le is vehetted a jegyet a szélvédő mellől. Csomag megléte nem feltétel.
2012. jan. 6. 13:15
 7/9 asmosys ***** válasza:
Bécs
2012. jan. 6. 13:15
 8/9 A kérdező kommentje:
Na igen, Ausztriával van megállapodás. Viszont én nem egy szomszédos ország autójával parkoltam itthon. Ebben bízok. Mondjuk elég gáz, ha sunyiba mégis lefényképezett.
2012. jan. 6. 13:24
 9/9 asmosys ***** válasza:
Hát, Én drukkolok. :)
2012. jan. 6. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!