Behajtható ez a büntetés?
Céges autóval, külföldi rendszámmal parkoltam le fizetős helyen. Mire visszamentem ott állt az ellenőr, láttam jegyzetel, de azt mondta nem fényképezte le a kocsit. Mikor beültem a mellettem lévő autót lefényképezte és mintha félre fordítva a céges autóról is sunyin kattintott volna egyet. Mikor ránéztem elkapta a fejét, ezért is gyanús. Bár csomag nem volta kocsimon, de a mellettem lévőn se. Állítólag ez kell ahhoz, hogy fényképezzen, már ha így van.
Tudom hogy meg kellett volna vennem a jegyet, de 2 perc alatt megfordultam, jegyvásárlás tovább tartott volna. Az autó pedig munka eszköz, nem saját, hanem a munkáltatóm adta a feladataimhoz. Magyar telephely nincs, így csak azt tudom használni. (csak azoknak akik ezen akadnának fenn). Az autó rendszáma már bent van a helyi adatbázisba, mert kolegámat már megvágták és Ő fizetett is. Én viszont nem tudom, hogy egyáltalán megkentek-e, bár az ellenőrnek nem igazán hiszek.
Szerintetek mikulás csomag nélkül fényképezve és úgy, hogy az autóban ültem, úgy lehet büntetni? Egyáltalán behajtható a külföldi rendszám miatt? Vagy kiküldik annak, aki utoljára volt büntetve ezzel a rendszámmal és be is fizette így a rendszerbe került?
Köszönöm előre is az értelmes hozzászólásokat.
De még kérdésem az is, hogy:
-nem kell fényképezéskor a mikuláscsomagnak a szélvédőn lennie?
-ha benne ülök is büntethet? (mert akkor már benne ültem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!