1. mi a büntetés azért ha nem vagyok hajlandó a mostani sulimban eleget tenni a 18 évig tartó tankötelességemnek? 2. egyáltalán mit tegyek?
egyébként már naptár szerint 16 éves vagyok de csak 1.évfolyamon vagyok középsuliban és ott is csak 0.-os vagyok mert 5 éves a tagozat.egyébként nem azért szeretném abbahagyni mert rosszalkodnék suli helyett ,hanem mert ne m megfelelő az a középsuli sajnos amibe 8.oszt. után mentem és másik középsulit szeretnék.
egyébként jó tanulo voltam ált.iskolában és nincsenek magatartásbeli problémáim sem.válaszaitokat elörre is köszönöm!!!
Iskolát tudsz váltani, a tankötelesség alól nem nagyon van kibújás.
A keresővel keress rá az iskolaváltásra, voltak már ilyen kérdések.
Iratkozz át másik iskolába, szerintem ez teljesen evidens. Azzal hogy iskola mellé jársz nem jutsz előrébb csak hátrébb..
Megy majd a felszólítás - hivatalos értesítés - szüleidnek hogy gyerekük nem jár suliba.. aztán majd megy a feljelentés közjegyzőnél a szülő ellen : gondatlanság... kb 50 ezerre is büntethetnek... Meg persze iskolai dolgok: nem vagy jelen az órák 30%án (egy adott tantárgyból) akkor osztályozóznod kell belőle, stb..
teljesen fölösleges ellógni hiába nem tetszik a középsuli, kezdj el egy átiratkozást, amíg meg tart a procedura, addig bírd ki. Én is jártam elég sokat suli mellé, el is jutottam addig hogy közjegyző.Nem volt kellemes anyám elé állni, mikor jött a levél a közjegyzőtől. Azóta meg egyetemen mikor nem kötelező, akkor is bejárok..:)))
én is átéltem a lógás következményeit..
télleg nem valami kellemes:D
most esti gimibe járok.
Ha nem jársz suliba, akkor a szüleidtől elvehetik a családi pótlékot is, ami 10000Ft fölötti tétel.
Jelentkezz át másik suliba, ha a mostani nem jó.
Köszönöm az ÉRTELMES válaszokat!!!
Egyébként szinte mind értelmes és jó válaszok voltak leszámitva amunkaügyis cuccokat!!!
2012. szeptembertől már nem 18 hanem 16 év a tankötelezettség.
És nem tanév végéig tart, hanem a 16. születésnapig. Tehát ha pl valaki októberben tölti a 16-ot az október után már NEM tanköteles (hivatalosan).
Ezt most nem azért mondom, hogy hagyd abba az iskolát! Csak tényeket közlök!
De a szónak egy bizonyos értelmében csak 15 éves korig kötelező (nappali tagozaton) az iskola, mert....
Idézek most egy részt az új "Köznevelési törvény"-ből.
42. oldal, 60.§
Idézem:
" A tanuló középfokú iskolában attól a tanévtől kezdve folytathatja a tanulmányait felnőttoktatás keretében, amelyben a tizenhatodik életévét betölti. "
Idézet vége.
Ha esetleg valaki nem érteni.....ez azt jelenti ha pl valaki márciusi születésű, vagyis márciusban tölti majd a 16-ot, az a tanév elején ugyebár még csak 15 és fél éves.....de az már beiratkozhat estire,mert a tanév folyamán be fogja tölteni a 16-ot.
Ha szószerint értelmezzük a törvényt, akkor nappali tagozatra csak 15 éves korig kötelező járni, utána csak "választható"....mivel utána már járhat estire is.
Akkor bizonyos értelemben mégis 15 év lett a tankötelezettség, ahogy Orbán Viktor először kigondolta. :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!