A műsorszóró sávban üzemeltetett kalózrádióért milyen büntetés jár? (0.5 watt)
Nem tudom, de nem értem, hogy miért kell 2011-ben ilyen "kalózrádiókkal" bíbelődni, amikor simán tudsz csinálni internetes rádióadást (vagy akár tévéadást is) különféle oldalakon, amit bárki elérhet a világban.
Szerinted ki fog a pár kilóméteres körzetedben (merthogy kb. ilyen messzire sugározna el a rádiód) zúgósan bejövő kalózrádiókra vadászva keresgélni az állomások között, amikor a legtöbb ember csak benyomja ízlés szerint a Kossuth-ot vagy a Rádió1-et a digitális tunerrel?
Utóljára kb. az előző rendszerben, vagy a 90-es évek nagyon elején lett volna értelme ilyesminek.
Fölösleges a kalózrádióban gondolkodni, ha van Internet.
Azonban, ha arra gondolsz, hogy van zene, vagy adás, amit megosztanál, akkor csak nyugodtan, mert ezt, FM transzmitternek nevezik és legális a használata:
Igen, tolhatod az adást, de csak, abban a kis körzetben, ahol ezt, fogni is lehet. Nézd meg a dokumentációt, hogy mennyi is a hatótávja. Nem túl nagy.
# 6
Igaz, én sem értem meg, miért kell, kalózrádiót üzemeltetni. Az igaz, azt is, csinálhatja, hogy üzemeltet netrádiót és megcsinálja azt, hogy a wifit, amit megoszt, csak a netrádió adását foghatják. Ezzel az a gond, hogy drágább és mivel, digitális, ezért korlátozva van az, hogy kik hallgathatják meg.
Így nézve, a kalózrádió ugyan olcsóbb, de kötve hinném, hogy megéri.
Ja és a jogvédők, nagyon rászállnak az ilyenre. Gyakorlatilag, ha te, egy vendéglátót üzemeltetsz, akkor, csak azt a zenét játszhatod le, ami vagy szabad licencű, vagy kifizeted a jogdíját. Jó mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!