Stadler büntetésével egyetértetek?
Én személy szerint túlzásnak tartom az ítéletet.
Mások nem kapnak ennyit, súlyosabb vétkekkel.
Tudtommal a könyvelő hibázott, s mégis ő ül be a börtönbe, vagy én nekem hiányosak az információim?
Én nem a többi ítélethez viszonyítanám, hanem önmagában nézem. Szerencsére nem precedens ítélkezés van nálunk.
Ez alapján igen, jogosnak tartom. Az ember maga nyilvánította ki többször a médiában és előadásain is, hogy esze ágában sincs a magyar törvények mentén működni. Az ő útját az ukrán-orosz barátai "segítik"...
Ha ismernéd a fószert, tudnád mennyire sunyi, alattomos, erkölcstelen figura. A joviális, vigyorgó jópofi mögött egy lélekben valódi sötét bűnöző van.
A többiekn
"ki kéne végezni, mint az összes többit."
Támogatom.
maximálisan jogos. Bnőmék városában volt az egyik boltjuk. Több ismerősük is dolgozott a csávónál. Nem jelentette be őket, amikor bement valaki aki ellenőrnek látszott, akkor úgy kellett tenniük mintha vásárlók lennének. És ez nyilván csak a jéghegy csúcsa.
Azt olvastam, hogy sok-sok millió forgalma volt. Ebből képes lett volna az alkalmazottakat is bejelenteni illetve adózni is szerintem.
Viszont állítólag nem kell félteni. Leüli ezt a kis piti büntit és folytatja tovább. addig pedig a családja viszi az üzletet.
Józsi bácsi és tettei tipikus esete a 90-es évek óta tartó magyarországi politikai, gazdasági és társadalmi problémáknak.
Az Ő elitélése önmagában nem teljesen fair. Mert mi is Józsi bácsi mesés története?
Van egy egyszerű juhász ember aki az alföldi mezőkön legeltet és egyszer csak rájön, hogy a helyi bögrecsárdák pancsolt alkoholjait érdemes némi haszonnal továbbadni. Az üzlet szépen lassan nő, mígnem az ukrán oldalról is jelentkezik igény. Nosza a juhászember teherautókat kamionokat vesz a kis megtakarított pénzecskéjéből és útnak indítja a vállalkozását. Az, hogy közben országhatárok vannak, vagy netán egy nagyon magas jövedéki adó ez emberünket kevéssé érdekli és az ÁFA-ra is csak úgy tekint mint egy jó fejőstehénre, melyből némi turpissággal óriási összegeket lehet visszaigényelni. Néhány szállítmány után már kellően beteg gazdag ahhoz, hogy a törvénytelenségeket a felmerült problémákat ügyvédekkel, könyvelőkkel, lefizetésekkel kivédje. Itt a mese vége.
Konklúzió:
1. Az adóhatóság rendkívül gyenge ellenőrző rendszere kiengedte a szellemet a palackból. Óriási késéssel akkor lépett már csak közbe, amikor emberünk jelentős hatalommal bírt és ””befolyásolhatott”” más akár politikai köröket is. Tehát maga a feltétel rendszer volt olyan, hogy gyakorlatilag preventíve nem képes meggátolni már csírájában az ehhez hasonló eseteket.
2. Józsi bácsiban kevés az empátia. Már a Stadler stadion építésekor éreznie kellett, hogy, talán egy irigye, vagy ellenlábasa segítségével az adóhivatal egyszer majd felteszi a kellemetlen kérdést. Mivel Józsi bácsi gyors gazdagodásával nem állt arányban az Ő tudásának növekedése és talmi magaslatokban az ember könnyen elveszíti még az ösztönszerű gondolkodását is, zuhannia kellett. Tudnia kellet volna váltani, vagy időben kilépni, mint a kor akkori gazembereinek egy része tette.
Én nem csak Józsi bácsit ítélném el. Vele együtt sok belőle élősködő ügyvédnek, könyvelőnek, a lefizetett hivatali szolgáknak ugyanott lenne a helye. A törvények folyamatos kijátszásában segítkező értelmi réteg abszolút felelős ennek az egyszerű, de gátlástalan embernek a tetteiért.
Így állunk most! Mert azok viszont, akik váltani tudtak, így hatalomba is kerültek és indirekt módon irányítják az országot. Ez az egyik ok, amiért Magyarország gazdasága lezüllött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!