Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Egyetértetek az értékhatár...

Egyetértetek az értékhatár nélküli bolti lopások büntetésével?

Figyelt kérdés
Pontosabban: Ha egy kiflit ellopok leültethetnek.Ha a pultnál átvernek - /minőség, mennyiség/ majd megvizsgáljuk !
2010. szept. 15. 18:40
 1/4 anonim ***** válasza:
88%

Egyszerű: ne lopj semmit és kész.

Ha tényleg átvernek, és van rá tanúd is (vagy csak felvétel) akkor feljelentheted az illetőt, átvizsgálják, és biztosan nagyobb kára lesz a boltnak, mint neked, illetve az illetőt is talán kiteszik.

2010. szept. 15. 19:17
 2/4 anonim ***** válasza:
62%
Én igen. Lassan eljutottunk volna oda hogy a boltos megkérdezi a vásárlóját: -Látom 20000 Ft alatti áru van a kosarában. Készpénz, kártya vagy csak simán elviszi?
2010. szept. 15. 23:05
 3/4 anonim ***** válasza:
95%

Persze, mert NE LOPJ!

Ha a boltban átvernek akkor meg azt kéne elérni, hogy NE MEGRÁNTSD A VÁLLAD hanem jelentsd a hatóságnál akik f@szán megbüntetik a boltot.

Csak egy példa, egy Tescoban egy-egy kamu akciónál (mikor kiszórják az újracímkézett sajtot, ami már egy hónapja lejárt) akasztanak több milliót. Ha egy ember feljelenti őket kapnak 300.000 büntetést, simán megérte.

Ha 100 ember jelentené fel őket minden simlisség után akkor már nem csinálnák.... De ehhez kellenek a nem "birka" típusú váráslók is.

2010. szept. 16. 12:52
 4/4 Sz1u ***** válasza:

Teljes mértékben egyetértek az értékhatár nélküli bolti lopások büntethetőségével! Ne lopj! - mint már írták előttem is (...meg egyébként is).

Kedves kérdező, ha Neked is lenne egy boltod/üzleted (mint ahogy nekem sincs), akkor Te sem így (provokatívan, prejudikálásra késztetve) tetted volna fel a kérdést.

2010. nov. 8. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!